LVM Jaunmoku pils aicina uz "Randiņu muzejā"

23.01.2023 11:01

Laikā no 10. līdz 14. februārim LVM Jaunmoku pils aicina pārus atzīmēt mīlestības svētkus, piedaloties pasākumā “Randiņš muzejā”. Īpaši radīta atmosfēra, aktivitāšu ceļvedis un kino ļaus kopābūšanai pārtapt par izglītojoši izklaidējošu atpūtas piedzīvojumu.

Mīlestības svētkiem veltītās aktivitātes notiks visā LVM Jaunmoku pilī – zālēs, salonos un Meža muzejā. Katram pārim/ģimenei tiks iekārtota sava randiņa bāzes vieta tā, lai muzeja apmeklētāji justos ērti un mājīgi – kā randiņā.

"Randiņš muzejā" piedāvās pāriem (arī pāriem ar bērniem) izklaidējoši izglītojošas aktivitātesi par vēstures liecībām un kultūras mantojumu Tukuma novadā, t.sk. par Jaunmoku pils muzeju, taču vienlaikus formāts būs pielāgots ierastajām tradīcijām randiņos.

Aktivitātē “Tējas dārza noslēpumi” varēs izmēģināt rokas tējas kokteiļu jaukšanā, aktivitātē “Pasta balodītis” varēs ļauties sapņaini romantiskai noskaņai, viens otram nosūtot ar roku rakstītu vēstījumu vai pat atzīšanos siltākajās jūtās. Neiztikt arī bez noslēpumainas atmosfēras – piemēram, ”Dizainera noslēpumi” palīdzēs atklāt skūpsta krāsu. Programmā būs pieejamas arī tādas aktivitātes, kā “(Ne)zāģē mani!”, “Tu mana lapsiņa, es tavs buciņš”, “Iesim mežā!”, “Mīlestības rododendrs” un citi mīlestības sajūtu atklāšanai veltīti notikumi.

randins muzeja

Noslēgumā pils Torņa zālē randiņa dalībnieki varēs ienirt kino dzīlēs, skatoties režisora Matīsa Kažas romantisko komēdiju, vesternu “Kur vedīs ceļš” (Wild East, 2021). Filma skatītājus aizvedīs atpakaļ uz 19. gadsimta otro pusi, kad no baltvācu barona muižas īsi pirms kāzām pazūd topošā līgava. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojs un citi varoņi dosies ceļā, lai pazudušos jauniešus atrastu, jo Eva, kā izrādās, ir lielu bagātību mantiniece.

"Randiņš muzejā" notiks piecos laikos: 10. februārī plkst. 18.00, 11. februārī plkst.14.00 un 18.00, 12. februārī plkst. 14.00 un 14. februārī plkst. 18.00. Katrā laikā pieejams ierobežots vietu skaits. Randiņu laiki ir jārezervē iepriekš vietnē  www.jaunmokupils.lv.

"Randiņam muzejā" ikviens var piešķirt īpaši romantisku noskaņu, iepriekš rezervējot kādu no papildu atpūtas iespējām pils apkārtnes apskati Zirga pajūgā, nakšņošanu pils viesnīcā, ļaušanos sarunām, malkojot atspirdzinošus dzērienus vai pārsteidzot savu otru pusīti ar jau sarūpētu ziedu pušķi.

Pasākums pieejams bez maksas, papildu pakalpojumi – pēc cenrāža.

Pieteikšanās un randiņa vietas rezervēšana www.jaunmokupils.lv, par papildu pakalpojumiem aicinām sazināties ar Jaunmoku pili, zvanot 26187442 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Projektu “Randiņš muzejā” īsteno Jaunmoku pils kultūrvēsturiskā kompleksa saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrība "ALEJA" sadarbībā ar SIA “Jaunmoku pils”. Projekts tiek realizēts ar Tukuma novada pašvaldības finansiālu atbalstu, kā arī Kurzemes Radio un laikraksta “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” informatīvu atbalstu.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

Aktīvo ģimeņu diena LVM dabas parkā Tērvetē

LVM dabas parkā Tērvetē 20. aprīlī notiks ikgadējā aktīvo ģimeņu diena “Cibric, cibric uz mežu”! Šajā dienā aicināts piedalīties ikviens aktīvas atpūtas un sportiska dzīves veida...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Svini Lieldienas LVM dabas parkā Tērvetē!

Lieldienās, 31. martā, no plkst. 12:00 – 16:00 aicinām lielus un mazus dabas draugus, aktīvās atpūtas cienītājus, ģimenes ar bērniem un tos, kas iecienījuši latviskus, tradīcijām...

Pasakains pavasara brīvlaiks LVM dabas parkā Tērvetē

Līdz ar pavasara iestāšanos, rosība sākusies arī Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē  pasaku zemē, kur valda iztēle, sapņi un brīnums. Skolēnu brīvlaikā dodies...

Idejas skolēnu brīvlaikam LVM tūrisma un atpūtas centra “Spāre” apkārtnē

LVM tūrisma un atpūtas centrs “Spāre”, kas atrodas pie Gulbju ezera, ir ne tikai viens no skaistākajiem galamērķiem dabas skaistuma un klusuma baudīšanai. “Spāre” ir arī lielisks...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums