Jaunmoku pils aicina atklāt patieso leģendu stāstus “Leģendu nakts 2023” ietvaros

18.10.2023 12:10

28. oktobrī no plkst. 15.30 Jaunmoku pilī cauri rudens vējiem tiks atklāti patieso leģendu stāsti Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētās "Leģendu nakts 2023" ietvaros. Apmeklētājus sagaida noslēpumi, tematiskās ekskursijas, audiovizuāls priekšnesums ar divu Mārču Auziņu dalību. 

Rudens ir stāstu laiks. Krēslas stundās un tumšajos vakaros vietas, lietas un vārdi ietinas noslēpumu miglā. Arī Jaunmoku pils telpas un parks iegūst vēl neredzētu nokrāsu. Šogad Leģendu nakts vakarā pils ļaudis ļaus izdzīvot pagātni un tagadni trīs stāstu veidolā.

Pils durvis uz nakts notikumu tiks vērtas jau plkst. 15.30, aicinot apmeklētājus doties pievakares ekskursijā "Starpkaru perioda stāsts". Tā būs pastaiga vēstures lappusēs, stāstot par vācu izcelsmes lauksaimnieka Freimaņa ģimenes dzīvi un saimniekošanu Jaunmokās, gan par Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku Slimokases iekārtoto bērnu sanatoriju "Cīrulīši" un Latvijas armijas klātbūtni, sākoties Otrajam pasaules karam.

Krēslas stunda plkst. 16.30 piedāvās ekskursiju "Padomju laika stāsts", kur mūsdienu Jaunmoku pils telpas iztēlē tiks uzburtas kā dažādu iestāžu kantori, strādnieku dzīvokļi. Stāstu papildinās atmiņas par lielo un ilgo pils restaurācijas laiku.

legendu nakts23

Plkst. 18.00 pils viesi tiks aicināti uz audiovizuālu vakaru - lekciju ciklu "Flirts ar citādo", kur skatītājus sagaidīs aizraujošs audiovizuāls priekšnesums, kurā uz vienas skatuves tiksies zinātnieks Mārcis Auziņš un mūziķis Mārcis Auziņš, lai, savstarpēji reflektējot, vienkārši runātu par sarežģītām lietām.

"Pirms radīšanas vienmēr ir noslēpumaina sajūta: tur, ārā, kaut kas ir, kaut kāda nojausma. Un tad, kad tā materializējas, tad ir jauna formula, jauna izpratne vai mākslas darbs," radīšanas procesu ir raksturojis zinātnieks Mārcis Auziņš.

Leģendu vakara noslēgumā plkst. 20.30 būs iespēja doties naksnīgā pastaigā pa pils parku ekskursijā “Pils leģendu stāsts parkā”. Mēness gaismas apspīdēti, turot rokā vien lukturīti, apmeklētāji varēs ļauties tumsas burvībai, kas vedīs pa pils takām, atklājot Jaunmoku pils leģendas - no stāsta par Dorīti, nelaimīgu mīlestību, līdz apslēptas mantas meklējumiem.

No plkst. 15.30 līdz 21.30 Jaunmoku pils muzejā būs skatāmas Meža muzeja ekspozīcijas un Alises Builevicas gleznu izstāde "Atrasties".

Ekskursiju biļetes varēs iegādāties pils Informācijas centrā. Audiovizuālā vakara "Flirts ar citādo" biļetes pieejamas Jaunmoku pils un Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uz tikšanos Leģendu naktī!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Jaunmoku pilī skatāma gleznu izstāde par personas parādīšanos un pazušanu Latvijas dabā

Jaunmoku pils Torņu zālē līdz 9. decembrim apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas absolventes un "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022" stipendijas ieguvējas Alises...

Skolēnu rudens brīvlaiks Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils aicina izbaudīt skolēnu rudens brīvlaiku izzinošā un aizraujošā piedzīvojumā kopā ar visu ģimeni. Spraigas sacensības orientēšanās spēlē, prātu asināšana, dodoties...

LVM Jaunmoku pils un Norvēģijas Meža muzejs noslēdz Nordplus apmaiņas programmu

  LVM Jaunmoku pils muzejs un Norvēģijas Meža muzejs ir veiksmīgi noslēguši pieredzes apmaiņu Nordplus projekta ietvaros, kā mērķis bija uzlabot muzeja speciālistu...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums