Jaunmoku pilī skolēnu brīvlaikā plaša ekskursiju programma

07.03.2024 16:03

skolenubrivlaiks mammadaba

Pavasara brīvlaikā Jaunmoku pils aicina ģimenes doties izzinošās un atraktīvās ekskursijās un visiem kopīgi līdzdarboties dažādās aktivitātēs: putnu vērošanā, izzinošā ekskursijā pilī, zāļu tēju degustācijā, orientēšanās spēlēs un spraigā izlaušanās spēlē. 

Katrai dienai sava ekskursija

Ceturtdien, 14. martā, plkst. 14.00 un sestdien, 16. martā, plkst. 14.30 ikviens tiek aicināts piedalīties dabas izpētes programmā “Jaunmoku pils parka un putnu stāsti”. Tā būs izzinoša pastaiga pils parkā, kuras laikā varēs iepazīt parkā esošos putnus, ar binokļa palīdzību tos vērojot un papildinot putnu barotavas. Programmas noslēgumā būs iespēja baudīt Meža dzērienu, kā arī pārrunāt redzēto un turpināt iepazīt putnus, noklausoties stāstu vai uzspēlēt spēli.

Piektdien, 15. martā, plkst. 14.00 notiks ekskursija Meža muzejā un orientēšanās spēle pilī. Ekskursijas noslēgumā Zāļu tējas degustācijas laikā varēs nogaršot dažādu veidu tējas, kuras vāktas pils dārzā un teritorijā.

Svētdien, 17. martā, plkst. 14.00 atvērtās Vēstures ekskursijas laikā kopā ar pils dāmu varēs iepazīt Jaunmoku pils vēsturi un jūgendstila interjera ekspozīcijas, kā arī interaktīvās Meža muzeja ekspozīcijas. Pēc pils iepazīšanas ikviens varēs piedalīties orientēšanās spēlē, kurā caur foto attēliem jāatpazīst priekšmeti pilī.

Ekskursijas un dalība īpaši izveidotajās programmās ir  par maksu. Dalība tajās iepriekš jāpiesaka, rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot 26187442.

Brīvdienas kopā ar visu ģimeni

Skolēnu brīvlaiku Jaunmoku pilī var pavadīt kopā ar visu ģimeni, nakšņojot viesnīcā un baudot kopīgas brokastis. Dienas noteikti būs notikumiem piepildītas, jo visi kopā var piedalīties izlaušanās spēlē, orientēšanās spēlēs, izkalt laimes monētu un apmeklēt pils muzeju.

Mazākiem bērniem piemērota būs programma “Ekspedīcija meža ekspozīcijā”, kuras ietvaros caur izpētes uzdevumiem, atraktīviem praktiskiem darbiem un interesantu stāstījumu var izzināt un iepazīt kādu no meža valstības daļām – augiem, sēnēm un iemītniekiem.

Ik dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00 apskatei pieejams pils muzejs, kā arī pilī esošās izstādes: abstraktā ekspresionisma pārstāves Anda_abstract  gleznu izstādi “BŪT MEŽĀ Jaunmoku pilī”, mākslinieces Vitas Vieses gleznu izstādi “Ziedēšanas maģija”, kolekcionāres Ilzes Spīres kolekciju “Kurpes kurpītes” un “Jaunieguvumi Meža muzejā”.

Apliecības “Goda ģimene” (“3+ Ģimenes karte”), Lietuvas ģimenes kartes (Šeimos kortelė) un Igaunijas ģimenes kartes (Perekaart) īpašniekiem visu brīvlaika nedēļu izlaušanās spēlei "Zaļā meža melnie stāsti" tiek piemērota 10% atlaide.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Jaunmoku pilī skatāma gleznu izstāde par personas parādīšanos un pazušanu Latvijas dabā

Jaunmoku pils Torņu zālē līdz 9. decembrim apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas absolventes un "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022" stipendijas ieguvējas Alises...

Skolēnu rudens brīvlaiks Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils aicina izbaudīt skolēnu rudens brīvlaiku izzinošā un aizraujošā piedzīvojumā kopā ar visu ģimeni. Spraigas sacensības orientēšanās spēlē, prātu asināšana, dodoties...

LVM Jaunmoku pils un Norvēģijas Meža muzejs noslēdz Nordplus apmaiņas programmu

  LVM Jaunmoku pils muzejs un Norvēģijas Meža muzejs ir veiksmīgi noslēguši pieredzes apmaiņu Nordplus projekta ietvaros, kā mērķis bija uzlabot muzeja speciālistu...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums