Māmiņdiena - vissirsnīgākie pavasara svētki LVM dabas parkā Tērvetē

08.05.2024 14:05

Mātes diena jeb Māmiņdiena ir vissirsnīgākie pavasara svētki!  Tādēļ svētdien, 12. maijā, Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē sarūpējis īpašas, svētkiem veltītas radošas aktivitātes! Aicinām ģimenes šo dienu pavadīt kopā – dabā, svaigā gaisā, tiekoties ar iemīļotajiem Pasaku tēliem.

Ģimenēm, kurām vēl nav laimējies sastapt īstu Rūķu māmiņu, šī būs lieliska iespēja! Rūķu sētā viņa dalīsies meža gudrībās  un aicinās piedalīties labo vārdu darbnīcā. Tepat blakus rosīsies Meža māte, ar kuru kopīgi būs iespējams radīt īpašu meistarstiķi. Savukārt košajā Rūķu pilsētā Čiekurē uz delverībām pa šaurajām līkloču ieliņām aicinās Zaķis Brencis.

Dižajā priežu silā pēc kārtīgas atpūtas atgriezusies jestrā Sila raganiņa. Tā apmetusies līdzās zirnekļiem un sikspārņiem – Pasaku meža Raganas silā. Izšūpoties uz Sila raganiņas slotas, samalt vella miltus un tikt vaļā no visiem stiķiem un niķiem ikvienam Pasaku meža apmeklētājam būs iespēja līdz oktobra vidum. Raganu sila viesi laipni aicināti apskatīt māju uz vistas kājas, raganu lidplaci, lūkotavu un vella kambari. Svētkiem par godu Sabata vietā kopā ar Sila raganiņu būs iespējams piedalīties labo domu slotiņu darbnīcā.

Esot Tērvetē, apciemojiet koka skulptūrās veidotos pasaku tēlus: Meža Ķēniņu, Anneli ar draudzenēm, kopā ar ņipro Sprīdīti izdanciniet milzi Lutausi. Dabas parka teritorijā apskatāmas vairāk nekā 100 dažādas koka skulptūras un veidojumi, kas ik pēc 5-7 gadiem tiek nemitīgi atjaunoti. 

Dabas parka meža takās kā ierasts kursē Pasaku bānītis un ikvienam parka apmeklētājam ir iespēja uzkāpt dižajā koka skatu tornī, verot skatu uz plašajām Zemgales ārēm.

LVM dabas parks Tērvetē vairāk nekā 400 ha platībā izstaigājami visdažādākie maršruti, kas piemēroti gan garu pārgājienu cienītājiem, gan tiem, kas novērtē ērtu pastaigu parka labiekārtotajās takās. Mierpilni vērojot un izpētot Tērvetes krāšņo pasaku zemi ar ainaviskajām takām, skatu laukumiem un torņiem, tiltiem un raksturīgajām koka skulptūrām, var nemanot mērot vairākus kilometrus.

Nedēļas nogalēs siltas pusdienas un gardus našķus piedāvā Kafejnīca "Mammadaba" informācijas centra ēkā, kafejnīca “Rūķu bodīte” Rūķu sētā un biedrība "Tērvetes mājražotāji & amatnieki" Rūķu pilsētā Čiekurē.

Baudot atpūtu Tērvetē, apskati:
Tērvetes tauriņi - klātienē vēro un iepazīsti dažādu sugu eksotiskos tauriņus no tālajiem Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Līdzās tauriņiem labi jūtas kanārijputniņi un rīsu žubītes, savukārt baseinā un akvārijā nesteidzīgi peld bruņurupuči un zivis.
Anneles dzīvnieku dārzs - dārza apmeklētāji var brīvi pastaigāties pa dzīvnieku aplokiem, glaudīt trušus, kaziņas, aitas un jēriņus, pabarot dzīvniekus, kā arī vērot mājputnu un nūtriju dzīvi. Teritorijā iekārtota lapene nesteidzīgai atpūtai un leļļu namiņš bērnu rotaļām.

Novēlam patīkamu atpūtu dabā!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Latvijas Meža dienas LVM dabas parkā Tērvetē

Aicinām skolas, ģimenes un ikvienu dabas draugu iepazīt mežu bagātības grandiozākajā meža izziņas festivālā "Latvijas Meža dienas", kas tradicionāli notiek maija beigās LVM dabas...

Muzeju naktī Jaunmoku pilī ļaus ielūkoties muzeja neredzamajās pusēs

Eiropas Muzeju naktī, 18. maijā, no plkst. 18.00 līdz pusnaktij Jaunmoku pils muzejā aicinās apmeklētājus izzināt un saprast muzeju no neredzamās puses. Muzeju nakts tēmas...

Jaunmoku pils atklājusi vasaras sezonu un dārza terasi

Piektdien, 10. maijā, atklājot jauno dārza terasi un izziņojot lielākos vasaras notikumus – Latgaļu dienu – 29.  jūnijā, Dārza svētkus – 21. jūlijā,  Jaunmoku...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

Svini Lieldienas LVM dabas parkā Tērvetē!

Lieldienās, 31. martā, no plkst. 12:00 – 16:00 aicinām lielus un mazus dabas draugus, aktīvās atpūtas cienītājus, ģimenes ar bērniem un tos, kas iecienījuši latviskus, tradīcijām...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums