Svinēsim kopā krāšņo peoniju ziedēšanu!

03.06.2019 14:06

Tradicionāli Peoniju svētki svinami ap to laiku, kad pavisam tuvu ir vasaras saulgrieži. Šogad svētkus svinēsim 16. jūnijā. Arborētums šajā dienā atvērts apmeklētājiem no plkst. 09.00 līdz 18.00.

Pasākuma vadītāja Gundega Skudriņa rūpēsies par to, lai neviens nepalaistu garām svētku brīnišķīgos un svarīgākos mirkļus!

Svētkus pieskandinās diriģenta Andreja Cepīša vadītais Madonas pūtēju orķestris, kas ieguvis atpazīstamību republikas orķestru saimē un skatēs vairākkārt izcīnīti pirmās pakāpes diplomi.

Ar savu mūzikas programmu priecēs mūsu novadnieks un X faktora dalībnieks Didzis Melderis.

Māksliniece Aija Andrejeva ieskandinās svētkus gan ar savu jauno albumu “Mēs pārejam uz Tu”, gan jau ar sen zināmām dziesmām!

Tā kā arborētums ir savā ziņā neparasts, tad arī šogad norisināsies tradicionālā eksotisko stādu izsole, kuru vadīs Nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns.

Par mazāko apmeklētāju piedzīvojumu kāri rūpēsies Kašera sapņu fabrika.

Arī LVM Kalsnavas arborētuma komanda būs padomājusi par mazākajiem viesiem un piedāvās dažādas lielformāta āra spēles, kas arī pieaugušajiem liks atcerēties bērnību.

Par izsalkušajiem rūpēsies “LIDO” izbraukuma ēdināšanas komanda. Par garšīgām, neparastām, citādām ēdamām un neēdamām lietām parūpēsies arī amatnieki un mājražotāji tirdziņā.

Katram apmeklētājam stādu tirgū būs iespēja iegādāties stādus ar ko papildināt krāšņumdārzus. Tāpat šajā dienā būs atvērta arī Kalsnavas kokaudzētava, kurā iespējams iegādāties dažādus dekoratīvos stādus. Kalsnavas kokaudzētavas darba laiks 16. jūnijā no plkst. 10.00 - 17.00.

Paturi prātā – izstaigā visu arborētuma teritoriju krustu šķērsu, lai tvertu ik mirkli no svētkiem un sajustu gabaliņu no dabas!

Par norisēm LVM Kalsnavas arborētumā uzzini, piesekojot www.facebook.lv LVM Kalsnavas arborētums, zvanot 27841099, 29326912 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Lai izdevušies svētki!

P.S. Ieeja teritorijā ar mājdzīvniekiem nav atļauta! Dronu izmantošana pasākuma laikā nav atļauta!

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

Koku stāsti izskanējuši

  Līdz ar pavasara saulgriežiem un dabas pakāpenisko mošanos, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā 1.aprīlī izskanēja “Koku stāsti gaismai”. Šajā dienā LVM Kalsnavas...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

Jaunas gudrības LVM Kalsnavas arborētuma “Mazo dārznieku skolā”

Šogad Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētums īsteno jaunas vides izziņas un izglītības nodarbības ģimenēm ar bērniem – “Mazo dārznieku skolu”. Visa gada garumā, reizi mēnesī,...

LVM Kalsnavas arborētumā notiks pasākums “Koku stāsti gaismai”

Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, kad koku skaņu pasaulē ievedīs tradicionālā dziedāšanas grupa “Saucējas” un...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums