Baudi ziemu LVM dabas parkā Tērvetē

02.02.2023 12:02

Ķer ziemu aiz astes! Lai gan sinoptiķi sola drīzu pavasara iestāšanos, Sveču dienas rīts Tērvetes pusē nesis sniegotu pārsteigumu. Piesnigušajās pastaigu takās Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šobrīd izskatās kā īstā ziemas pasakā! Staltās, tumšās egles apaustas smalkām sniega villainēm. Ir īstais laiks doties dabā, baudīt svaigo gaisu un sniegoto ainavu. Te katrs solis ir pasakas vērts, tikai jāprot skatīties un sapņot.

Ziemā dzīve mežā ir mazliet klusāka, taču ziemas miegā Tērvetes rūķi nav devušies. Rūķu sētā katru dienu iespējams sastapt kādu no čaklās rūķu saimes. Nāc sasveicinies – rūķi priecājas par katru ciemiņu un meža viesi! Viņi labprāt dalās savās zināšanās par mežu, meža dzīvniekiem un to ziemas paradumiem.  

Nedēļas nogalēs Rūķu sētā nosalušos parka apmeklētājus sasildīs iekurti ugunskuri. Vērojot uguns liesmiņas, var ļauties nesteidzīgām sarunām ar ģimeni vai draugiem. Ne velti ir teiciens – svaigā gaisā viss garšo daudz labāk! Ugunskurs noderēs līdzi paņemto desiņu vai zefīru cepšanai.

Rosīgajā rūķu pilsētā Čiekurē glītajos, tematiskajos namiņos var ļauties iztēli veicinošām rotaļām. Savukārt pilsētas šaurās līkloču ieliņas ir kā radītas draiskām sniega kaujām un paslēpēm.

Uzkāp dižajā koka skatu tornī, palūkojies virs baltajām egļu galotnēm un paveries tālākos apvāršņos. Tornis atvērts apmeklētājiem līdz plkst. 16:00. Krēslas stundās tas iemirdzas maģiskās krāsās,  izgaismojot tuvējo meža apkārtni.

sized3

Parka plašais ceļu un taku tīkls ir piemērota vieta garām ziemas pastaigām svaigā gaisā. Februāris iesācies ar biezu sniega segu.  Ņem slēpes vai ragaviņas un doties jebkurā virzienā, kur vien acis rāda un sirds vilina.

Sagurušos ceļotājus no meža izvedīs Pasaku vilcieniņš, kas košām gaismām rotājies, kursē pa piesnigušajām dabas parka takām un ceļiem. Braucienā ar sapņu bānīti iespējams doties brīvdienās no plkst. 10.00–16.30.

Siltu maltīti un dzērienus parka apmeklētājiem piedāvā kafejnīca "Mammadaba", kas atrodas dabas parka informācijas centra ēkā.

Īpaša noskaņa piemīt krēslas stundu pastaigām  - dabas parkā izgaismojas būves, tilti, dižsila priedes, daļa pastaigu taku un koka skatu tornis. Parka apgaismojumu iespējams baudīt līdz plkst. 20.00.

Godinot latviskās tradīcijas un svinot Sveču mēnesi, aicinām parka apmeklētājus 4. un 11. februārī no plkst. 11.00–15.00 piedalīties sveču liešanas meistardarbnīcā "Saucam gaismu". Dalība meistardarbnīcā ar dabas parka ieejas biļetēm.

Brauc meklēt prieku balti piesnigušās meža taciņās! LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00–17.00.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī izskanēs Imantam Kalniņam un Imantam Ziedonim veltīta koncertprogramma

Latvijas valsts svētku noskaņās 15. novembrī plkst. 19.00 Jaunmoku pils Muižas ēkas Kolonnu zālē būs baudāma koncertprogramma “Imants Kalniņš. Imants Ziedonis. Laika zīmes.”...

LVM Jaunmoku pilī apskatāma pils restauratora, mākslinieka Andra Vītola izstāde “Atgriešanās”

No 5. septembra Jaunmoku pils Torņu zālē apskatāma mākslinieka un mēbeļu dizainera Andra Vītola izstāde “Atgriešanās”. Savulaik Andris Vītols ir bijis Jaunmoku pils restaurācijas...

Pēc vētras no jauna apmeklētājiem durvis ver Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Pirmdien, 16. septembrī, pēc vētras no jauna apmeklētājiem durvis ver Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē. Lai gan vētras postījumu likvidēšanas darbi vēl turpinās,...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Leģendu nakts ietvaros Jaunmoku pilī notiks pasākums "Vēstulēs apslēptie stāsti"

  26. oktobrī no pulksten 17.00 līdz 22.00 Jaunmoku pilī un parkā  tiks rakstītas, lasītas un izzinātas vēstules, kuras cauri laikiem ir atklājušas patiesību par...

Jau 12. oktobrī gadskārtējā “Raganu Slotu balle”!

Naktīm kļūstot garākām un dienām īsākām, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētums 12. oktobrī aicina uz gada noslēpumaināko un maģiskāko vakara sajūtu notikumu dārzā – “Raganu...

Gudrā Lapsa aicina uz Zinību dienu Jaunmoku pilī

  Pirmdien, 2.septembrī, Jaunmoku pilī valdīs Zinību dienas noskaņa. Meža muzeja Gudrā Lapsa aicinās ciemos gan bērnus, gan pieaugušos, lai piedalītos aizraujošās un...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums