Baudi ziemu LVM dabas parkā Tērvetē

02.02.2023 12:02

Ķer ziemu aiz astes! Lai gan sinoptiķi sola drīzu pavasara iestāšanos, Sveču dienas rīts Tērvetes pusē nesis sniegotu pārsteigumu. Piesnigušajās pastaigu takās Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šobrīd izskatās kā īstā ziemas pasakā! Staltās, tumšās egles apaustas smalkām sniega villainēm. Ir īstais laiks doties dabā, baudīt svaigo gaisu un sniegoto ainavu. Te katrs solis ir pasakas vērts, tikai jāprot skatīties un sapņot.

Ziemā dzīve mežā ir mazliet klusāka, taču ziemas miegā Tērvetes rūķi nav devušies. Rūķu sētā katru dienu iespējams sastapt kādu no čaklās rūķu saimes. Nāc sasveicinies – rūķi priecājas par katru ciemiņu un meža viesi! Viņi labprāt dalās savās zināšanās par mežu, meža dzīvniekiem un to ziemas paradumiem.  

Nedēļas nogalēs Rūķu sētā nosalušos parka apmeklētājus sasildīs iekurti ugunskuri. Vērojot uguns liesmiņas, var ļauties nesteidzīgām sarunām ar ģimeni vai draugiem. Ne velti ir teiciens – svaigā gaisā viss garšo daudz labāk! Ugunskurs noderēs līdzi paņemto desiņu vai zefīru cepšanai.

Rosīgajā rūķu pilsētā Čiekurē glītajos, tematiskajos namiņos var ļauties iztēli veicinošām rotaļām. Savukārt pilsētas šaurās līkloču ieliņas ir kā radītas draiskām sniega kaujām un paslēpēm.

Uzkāp dižajā koka skatu tornī, palūkojies virs baltajām egļu galotnēm un paveries tālākos apvāršņos. Tornis atvērts apmeklētājiem līdz plkst. 16:00. Krēslas stundās tas iemirdzas maģiskās krāsās,  izgaismojot tuvējo meža apkārtni.

sized3

Parka plašais ceļu un taku tīkls ir piemērota vieta garām ziemas pastaigām svaigā gaisā. Februāris iesācies ar biezu sniega segu.  Ņem slēpes vai ragaviņas un doties jebkurā virzienā, kur vien acis rāda un sirds vilina.

Sagurušos ceļotājus no meža izvedīs Pasaku vilcieniņš, kas košām gaismām rotājies, kursē pa piesnigušajām dabas parka takām un ceļiem. Braucienā ar sapņu bānīti iespējams doties brīvdienās no plkst. 10.00–16.30.

Siltu maltīti un dzērienus parka apmeklētājiem piedāvā kafejnīca "Mammadaba", kas atrodas dabas parka informācijas centra ēkā.

Īpaša noskaņa piemīt krēslas stundu pastaigām  - dabas parkā izgaismojas būves, tilti, dižsila priedes, daļa pastaigu taku un koka skatu tornis. Parka apgaismojumu iespējams baudīt līdz plkst. 20.00.

Godinot latviskās tradīcijas un svinot Sveču mēnesi, aicinām parka apmeklētājus 4. un 11. februārī no plkst. 11.00–15.00 piedalīties sveču liešanas meistardarbnīcā "Saucam gaismu". Dalība meistardarbnīcā ar dabas parka ieejas biļetēm.

Brauc meklēt prieku balti piesnigušās meža taciņās! LVM dabas parks Tērvetē atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00–17.00.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

Koku stāsti izskanējuši

  Līdz ar pavasara saulgriežiem un dabas pakāpenisko mošanos, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā 1.aprīlī izskanēja “Koku stāsti gaismai”. Šajā dienā LVM Kalsnavas...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Valpurģu nakts "Ar Mežavēja spārniem" LVM dabas parkā Tērvetē

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē 30. aprīlī aicina visus uz ikgadējo maģisko Valpurģu nakti “Ar Mežavēja spārniem”, piedāvājot plašu izklaides un kultūras programmu dabā...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

Aktīvo ģimeņu diena LVM dabas parkā Tērvetē

LVM dabas parkā Tērvetē 20. aprīlī notiks ikgadējā aktīvo ģimeņu diena “Cibric, cibric uz mežu”! Šajā dienā aicināts piedalīties ikviens aktīvas atpūtas un sportiska dzīves veida...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums