Privātuma politika


Spēkā ar 2021. gada 7. jūliju

Mājas lapas mammadaba.lv

Privātuma politika

VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

Pārzinis AS “Latvijas valsts meži”, reģ.nr. 40003466281 (turpmāk – LVM), apstrādājot personas datus, ievēro Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgās datu aizsardzības regula) (turpmāk – Regula), Fizisko personu datu apstrādes likuma, kā arī citas Latvijā spēkā esošās normatīvo aktu prasības.

Pārziņa kontaktinformācija: Rīga, Vaiņodes iela 1, LV-1004, Latvija, elektroniskā pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., telefons: +371 67610015.

Elektroniskā pasta adrese personas datu aizsardzības jautājumos: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..   

Šī Privātuma politika izskaidro, kā LVM apstrādā fiziskas personas datus, kuras apmeklē mājas lapu mammadaba.lv (turpmāk – vietne), datu subjekta tiesību īstenošanas kārtību un ar personas datu aizsardzību saistītos jautājumus. Vietnes Privātuma politika attiecas uz visa veida personas datu apstrādi, kas tiek veikta vietnē.

Privātuma politika ir attiecināma uz datu apstrādi neatkarīgi no tā, kādā formā un/vai vidē personas dati apstrādei ir nonākuši vietnē.

PERSONAS DATU APSTRĀDES VEIDI, MĒRĶI UN TIESISKIE PAMATI

Datu veidi: e-pasta adrese.

LVM nepieprasa un neievāc tādu informāciju par personu, kas nav nepieciešama konkrēta mērķa sasniegšanai. Personas datu apstrādes mērķi ir saistīti ar mājas lapā pieejamo pakalpojumu sniegšanu.

Personas dati tiek apstrādāti šādiem mērķiem:

  • lai nodrošinātu personalizētu piekļuvi sistēmai;
  • sarakstes nodrošināšanai; lai atbildētu uz Jūsu jautājumiem;
  • periodisku jaunumu izsūtīšanai;
  • lai sagatavotu statistiku par mājas lapas mammadaba.lv apmeklējumu/lietošanu.

Personas datu apstrādes tiesiskie pamati:

  • Leģitīmās intereses nodrošināšanai (vietnē pieejamo pakalpojuma nodrošināšana, analizēt vietnes darbību un ieviest tās uzlabojumus, tehniskiem nolūkiem, lai nodrošinātu vietnes funkcionēšanu un drošību);
  • Datu subjekta piekrišana (lietotāja reģistrēšanās vietnē, periodisku jaunumu izsūtīšana par jaunākajiem maršrutiem, pasākumiem un aktualitātēm).

 

PERSONAS DATU GLABĀŠANAS ILGUMS

LVM glabā personas datus, atbilstoši definētajiem personas datu apstrādes mērķiem un normatīvo aktu prasībām, kamēr pastāv vismaz viens no šiem kritērijiem:

  • līdz datu apstrādes mērķa sasniegšanai, lai LVM realizētu savas leģitīmās intereses, bet ne ilgāk kā noteikts datu apstrādes reģistrā;
  • kamēr ir spēkā datu subjekta piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei, ja nepastāv cits datu apstrādes likumīgs pamats.

 

SĪKDATNES

Sīkdatnes (angļu valodā “cookies“) ir nelielas teksta datnes, kas tiek saglabātas vietnes lietotāja ierīces (datora vai portatīvās ierīces) tīmekļa pārlūkprogrammā, lai nodrošinātu vietnes darbību. Saglabātas sīkdatnes ļauj atpazīt lietotāja ierīci un uzlabot vietnes funkcionalitāti. Atkārtoti apmeklējot vietni, sīkdatnes ļauj izvairīties no atkārtotas datu ievades.

LVM izmanto sīkdatnes šādiem mērķiem:

  • vietnes funkcionalitātes nodrošināšanai;
  • lietotāju identificēšanai un sesiju pārvaldībai;
  • vietnes darbības efektivitātes uzlabošanai;
  • statistikas datu iegūšanai par vietnes apmeklētāju plūsmu – apmeklētāju skaitu, vietnē pavadīto laiku.

Piekrišana sīkdatņu izmantošanai

Pirmoreiz apmeklējot vietni, Jūs redzēsiet paziņojumu, kurā pieprasīta piekrišana izmantot sīkdatnes. Redzot šo paziņojumu un turpinot lietot vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.

Sīkdatņu veidi:

Vietnē tiek izmantoti šādi sīkdatņu veidi:

  • Sesijas sīkdatnes - saglabājas tīmekļa pārlūkprogrammā tikai attiecīgās pārlūkprogrammas sesijas laikā. Sīkdatnes tiek automātiski izdzēstas, aizverot pārlūkprogrammu. Sīkdatnes tiek izmantotas sesijas pārvaldībai.
  • Pastāvīgās sīkdatnes - saglabājas tīmekļa pārlūkprogrammā noteiktu laiku arī pēc sesijas beigām. Sīkdatnes tiek izmantotas, lai saglabātu informāciju par vietnes apmeklējumiem. Šī informācija ļauj atpazīt, lietotājus, kas atkārtoti apmeklē vietni.
  • Tehniskās sīkdatnes - nepieciešamas, lai varētu izmantot vietnes funkcionalitāti, identificēt lietotājus, pārvietoties vietnē, u.c.
  • Analītiskās sīkdatnes - uzkrāj informāciju par to, kā lietotāji izmanto vietni.

Trešo pušu risinājumu sīkdatnes

Vietne izmanto “Google Analytics” risinājumu, ko izstrādājis uzņēmums „Google Inc”. Google Analytics ļauj analizēt lietotāju darbības, kvalitātes uzlabošanas un satura pielāgošanas vajadzībām. Google Analytics izmanto sīkdatnes, lai statistikas vajadzībām iegūtu informāciju par vietnes lietotāju skaitu, lietotāju pavadīto laiku vietnē, lietotāju apskatītajām vietnes sadaļām. Sīkdatņu informācija par to, kā tiek izmantota vietne, kā arī lietotāja IP adrese, pielietojot IP anonimizāciju, tiek nosūtīta uz „Google Inc” serveriem.

Vairāk informācija par “Google Analytics” pakalpojuma sniegšanas noteikumiem pieejama http://www.google.com/analytics/terms/us.html, https://policies.google.com/privacy. Google konfidencialitātes politika pieejama https://www.google.com/intl/lv/policies/terms/. Informācija par to, kā atteikties no “Google Analytics” sīkdatnēm pieejama https://support.google.com/analytics/answer/181881.

Izmantoto sīkdatņu saraksts

Sīkdatne

Nolūks

Derīguma termiņš

32 nejaušu simbolu virkne

Saglabā sesijas identifikatoru, kas nepieciešams lietotāju identificēšanai

Sesijas ietvaros

joomla_user_state

Saglabā pazīmi, vai lietotājs ir autentificējies

Sesijas ietvaros

preferences

Saglabā lietotāja izvēlētos krāsu uztveres un teksta lielumu iestatījumus

Nenoteikts

confirm-use-of-cookies

Saglabā piekrišanu sīkdatņu izmantošanai

Nenoteikts

__utma

Izmanto, lai atšķirtu lietotājus un sesijas (Google Analytics)

2 gadi

__utmb

Izmanto, lai identificētu jaunus apmeklējumus un sesijas (Google Analytics)

30 minūtes

__utmz

Izmanto, lai identificētu avotu, no kurienes lietotājs ir ieradies vietnē (Google Analytics)

6 mēneši

__utmc

Izmanto, lai identificētu jaunus apmeklējumus un sesijas (Google Analytics)

Sesijas ietvaros

__utmt

Izmanto, lai samazinātu pieprasījuma ātrumu. (Google Analytics)

10 minūtes

 

Sīkdatņu kontrole

Vietnes  lietotājs nepieciešamības gadījumā var dzēst sīkdatnes pēc savas izvēles (sīkāka informācija – www.AboutCookies.org un www.youronlinechoices.com/lv/).

Vietnes lietotājs var dzēst visas sīkdatnes, kas jau ir saglabātas ierīcē, un var noteikt, lai tīmekļa pārlūkprogramma neļauj tās saglabāt (šādā gadījumā atsevišķa vietnes funkcionalitāte var nedarboties). Tas jāveic manuāli katru reizi, kad lietotājs apmeklē vietni. Detalizētāka informācija par sīkdatņu pārvaldību tīmekļa pārlūkprogrammās:

 

TĪMEKĻA PĀRLŪKPROGRAMMAS PIEPRASĪJUMU APSTRĀDE

Serveri, kuros izvietota vietne, reģistrē vietnes apmeklētāja nosūtītos pieprasījumus no tīmekļa pārlūkprogrammas (atvērtās vietnes sadaļas, izmantoto ierīci un pārlūkprogrammu, IP adresi, piekļuves laiku). Šie dati tiek izmantoti tikai tehniskiem nolūkiem, lai nodrošinātu vietnes pienācīgu funkcionēšanu un drošību.

PERSONAS DATU SAŅĒMĒJI

Likumā noteiktos gadījumos LVM var nodot personas datus Trešajām personām, kā arī kontrolējošām iestādēm un tiesībsargājošajām iestādēm. Tāpat LVM atsevišķos gadījumos var nodot personas datus apstrādātājam, kas nodrošina ārpakalpojumu sniegšanu, lai nodrošinātu efektīvāku vietnes funkciju veikšanu.

Personas datu sniegšana ārpus Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm: LVM nenodod datus valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas, kas saistīti ar vietnē pieejamiem  pakalpojumiem.

Piekļuve saviem personas datiem un citas datu subjekta tiesības: datu subjektam ir tiesības saņemt informāciju no LVM par to, vai attiecībā uz datu subjektu tiek vai netiek apstrādāti personas dati. Lai saņemtu informāciju par personas datiem, kurus LVM par datu subjektu apstrādā, datu subjektam ir jāiesniedz iesniegums:

  • personīgi, rakstveidā iesniedzot LVM birojā Vaiņodes ielā 1, Rīga, LV-1004;
  • parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Datu subjektam ir tiesības pieprasīt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, personas datu dzēšanu vai lūgt personas datu labošanu atbilstoši Regulas noteikumiem.

LVM veic saziņu ar datu subjektu, izmantojot datu subjekta norādīto kontaktinformāciju (telefona numuru, e-pasta adresi, adresi). Pieprasīto informāciju var saņemt klātienē (uzrādot personu apliecinošu dokumentu), vai pa pastu, kas tiks nosūtīts uz iesniegumā norādīto adresi ierakstītā pasta sūtījumā.

Ja datu subjektam šķiet, ka datu subjekta tiesības uz personas datu aizsardzību ir pārkāptas, datu subjekts ir tiesīgs iesniegt sūdzību personas datu uzraudzības iestādei.

 

Informācijas pieprasījums par datu subjekta datiem paraugforma

 

Ja personas datu apstrāde ir uzsākta un notiek saskaņā ar datu subjekta piekrišanu, datu subjektam ir tiesības jebkurā laikā atsaukt (anulēt) e-pasta sūtījumu abonēšanu,  savā reģistrētajā lietotāja profilā, atsakoties no jaunumu vēstuļu saņemšanas, vai izmantojot saiti, kas ir pieejama Jums sūtītajos e-pasta ziņojumos.

Datu subjektam ir tiesības atsaukt savu piekrišanu attiecībā uz reģistrēšanos vietnē: Lietotājs savā reģistrētajā profilā var veikt profila dzēšanu, izvēloties opciju “Dzēst profilu”.

Piekrišanas atsaukums neietekmē datu apstrādes, kuras veiktas tajā laikā, kad datu subjekta piekrišana bija spēkā.

Atsaucot piekrišanu, nevar tikt pārtraukta datu apstrāde, kuru veic, pamatojoties uz citiem tiesiskajiem pamatiem.

 

PERSONAS DATU AIZSARDZĪBA

Saskaņā ar Tiesību aktiem datu aizsardzības jomā, LVM nodrošina Personas datu konfidencialitāti. LVM nodrošina, pastāvīgi pārskata un uzlabo personu datu aizsardzības pasākumus, lai aizsargātu fizisko personu personas datus no nesankcionētas piekļuves, pretlikumīgas izpaušanas, nejaušas nozaudēšanas, izmainīšanas, iznīcināšanas vai jebkādas citas pretlikumīgas apstrādes.

LVM rūpīgi izvērtē visus pakalpojuma sniedzējus, kas LVM vārdā un uzdevumā apstrādā fizisko personu personas datus, kā arī nosaka, lai pakalpojuma sniedzēji (personas datu apstrādātāji) pielieto atbilstošus drošības pasākumus, lai fizisko personu  personas datu apstrāde notiktu atbilstoši LVM deleģējumam un normatīvo aktu prasībām. 

Personas datu drošības incidenta gadījumā, ja tas varētu radīt augstu risku datu subjekta tiesībām un brīvībām, LVM paziņos par to attiecīgajam datu subjektam, ja tas būs iespējams, vai informācija tiks publiskota vietnē vai citādā iespējamā veidā.

 

IZMAIŅAS PRIVĀTUMA POLITIKĀ

LVM ir tiesības jebkurā brīdī izdarīt izmaiņas šajā Privātuma Politikā, kura ir publicēta vietnē mammadaba.lv.

 

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
sākums
objekti kartē
Profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums