Peoniju ziedu parāde 2023 LVM Kalsnavas arborētumā

01.06.2023 21:06

Katrai sezonai LVM Kalsnavas arborētumā ir savs īpašais skanējums, mirdzums un sajūtas. Jūnijs LVM Kalsnavas arborētumā iekrāsosies īpašos peoniju toņos un izskanēs dažādās kultūras pasākumu programmās, radot īstus satikšanās mirkļus.

Peonijas, kuras dēvētas par dārza dīvām, LVM Kalsnavas arborētuma apmeklētājus priecē jau vairāk nekā 15 gadus. Aldoņa Vēriņa un Nacionālā botāniskā dārza dāvinājums ir licis stingru pamatu, lai peoniju kolekcija Kalsnavā varētu priecēt tuvus un tālus ciemiņus no visas Latvijas. Kolekcija, tāpat kā Rīga, īsti gatava nebūs nekad, tā ik gadu tiek papildināta. Šogad iestādītas selekcionāra Jāņa Dukaļska peonijas, kas papildina Latvijas selekcijas dažādību, iestādītas arī krūmveida peonijas. Bet iecerēts vēl daudz.

peoniju parade 2023

Vai varam pateikt īsto laiku, kad peonijas ziedēs? Nē! Tās savus ziedus raisa, sākot ar maija nogali un zied visu jūniju, tādēļ svētkus svinam un gaidām viesus gan ikdienā, gan visās nedēļas nogalēs. Krāšņos ziedos “mirdz” ne tikai dārza dīvas peonijas, bet arī rododendri un citi ziedošie un  zaļojošie kokaugi.

Dārza piknika vietās iespējams organizēt skaistus satikšanās brīžus un svētkus. Ekskursantu, darba kolēģu un draugu grupas aicinātas doties izzinošā ekskursijā ar gidu. Bērni kopā ar vecākiem var doties atraktīvā spēlē “Ģimenes rallijs”, bet zvilnot tūju labirinta atpūtas zonas šūpolēs un šūpuļtīklos ikviens var klausīties skanīgajā sienāžu simfonijā. Arborētumā katrs var radīt savas īpašās sajūtas, no kurām veidot sajūtu kolekciju un ņemt to sev līdzi.

Ielūkojies jūnija kultūras programmā un atrodi savu īpašo svētku notikumu. Uz tikšanos Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā!

 

Darba laiks jūnijā:

Pirmdiena–Trešdiena: no plkst. 10.00 līdz 18.00

Ceturtdiena–Svētdiena: no 10.00 līdz 20.00

 

Informācijai:

+371 25718538, +371 27941099

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Apiet apkārt... Tas ir vienalga — apiet apkārt ziedam vai apkārt jūrai. Zieds ir tikpat liels kā jūra. Neskriet taisni jūrā, nebrist ziedā, nekāpt cita dvēselē, bet iet tuvu līdzās, apiet apkārt, palikt tuvu. / Imants Ziedonis /

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

“Ezerniekos” ierīkota rotaļu istaba bērniem

Atsaucoties LVM tūrisma un atpūtas centra “Ezernieki” viesu ierosinājumiem, atpūtas centrā ierīkota rotaļu istaba bērniem, kur mazākie “Ezernieku” viesi turpmāk varēs darbīgi un...

Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums