Aicina uz akcijas “Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2023” atklāšanu LVM Jaunmoku pilī

02.06.2023 09:06

Visā Latvijā no 1. jūnija līdz 28. oktobrim norisināsies akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2023”. Tajā šogad piedalās 57 muižas un pilis. Svētdien, 4. jūnijā, aicinot doties krāsainā piedzīvojumā - “Tauriņu uzlidojums”, akciju atklās arī LVM Jaunmoku pilī.

Sākot no 4. jūnija apmeklētāji aicināti apskatīt Tukuma Tēlotājmākslas studijas dalībnieču izstādi “Krāsu lidojums” Jaunmoku pils Torņa zālē. “Zilajās debesīs krāsu ienes taureņi, atainojot mainīgo krāsu paleti un ietverot spilgtas krāsas, kas izkaisītas, izkliedētas, plūst dabā un ietekmē viena otru, lai radītu kustību, krāsu izraisītu prieku un sajūtu krāsu lidojumā. Taureņi debesīs - enerģijas pilnas dabas gleznas ar krāsu vibrāciju un dzīvību…”, tā par izstādi izsakās autores.

Izstādē būs skatāmi gleznotājas un pedagoģes Sņežanas Tišleres vadītās grupas dalībnieku Ilvas Bārenes, Natālijas Kroškinas, Ilzes Legzdiņas, Ilzes Antules, Daces Majevskas, Jolantas Balodes, Lailas Ingevicas, Maritas Bērziņas un Solvitas Subotas radošie darbi.

No pl. 14.00 līdz 15.00 pasākuma dalībnieki varēs iesēt sēkliņu, lai no tās izaugtu ziediņš, uz kura vasarā viņu mājvietā uzlaisties taurenim.

Lai akcijas dalībniekiem vairāku mēnešu garumā tāpat kā krāšņajiem taureņiem izdotos “aplidot” Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu – muižas, pilis un parkus, visas dienas garumā pilī un tās apkārtnē būs “jāķer” dažādu krāsu, lielumu un gudrību taureņi, kā arī jāļaujas tauriņdejai.

Darbnīca un aktivitātes parkā bezmaksas, ieeja muzejā būs pēc muzeja cenrāža.

Akcijas ietvaros visas vasara garumā dalībniekiem, lai saņemtu atzīmi akcijas kartē, ir jāapmeklē Jaunmoku pils muzejs, piedaloties orientēšanās spēlē. Tās ietvaros dalībnieki varēs iepazīt pils vēstures pagriezienu punktus un noslēpumainākos ekspozīcijas objektus. Ieeja muzejā būs pēc ieejas biļešu cenrāža, orientēšanās spēle – 1.00 EUR par spēles karti.

Piedalīties apceļošanas akcijā var divos veidos, saņemot vismaz 10 atzīmes no apmeklētajiem objektiem akcijas kartē vai izveidojot un daloties ar foto galeriju sociālajā vietnē "Facebook" ar nosaukumu "Apceļotās Latvijas pilis un muižas 2023". Galerijā ir jābūt ievietotām 10 apceļoto piļu un muižu fotogrāfijām ar redzamu LPMA logo un ģērboni tajās. Akciju organizē Biedrība “Latvijas Piļu un muižu asociācija” (LPMA). Sīkāk par akciju www.pilis.lv.

 

instagram apcelosim latvijas pilis un muizas

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

“Ezerniekos” ierīkota rotaļu istaba bērniem

Atsaucoties LVM tūrisma un atpūtas centra “Ezernieki” viesu ierosinājumiem, atpūtas centrā ierīkota rotaļu istaba bērniem, kur mazākie “Ezernieku” viesi turpmāk varēs darbīgi un...

Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums