Svētkus rodi Kalsnavā

08.11.2023 09:11

Laikā, kad citzemju kokaugi nometuši lapas, klājot košus paklājus un atklājot stumbru siluetus, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā pakāpeniski ienāk svētku gaidīšanas prieks. Lai arī dārzā svētki ir ikdiena, gada nogale ar viesu gaišajām domām, sniegotajām egļu takām un radošo darbnīcu prieku atnāk īpaši.

Šogad Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētums aicina atvēlēt laiku siltai kopā būšanai pie mums. Novembrī un decembrī aicinām ciemos uz tematiskajām svētku darbnīcām un aktivitātēm.

darbnicas 2023

Adventes vainagu darbnīcā no dažādiem LVM Kalsnavas arborētumā ievāktiem dabas materiāliem ikvienam būs iespēja izgatavot savas ģimenes svētku vēstnesi. Adventes vainags no dažādiem čiekuriem, augļiem, sēklām un citiem elementiem kalpo ne tikai kā skaists dekors, bet arī izziņas elements, iepazīstoties ar plašo pasaules kokaugu dažādību.

Savukārt “Svētku dekoru darbnīcā” katrs varēs pagatavot skaistākās rotas svētku eglītei, vienlaikus uzzinot vairāk par dabas materiāliem un to plašo pielietojumu dažādu rotājumu veidošanā.

Novembrī un decembrī ikviens aicināts piedalīties arī tematiskajā svētku spēlē, lai atklātu LVM Kalsnavas arborētuma egļu pasaku. Te egles no parastām top neparastas to formu un krāsu dažādībā. Spēles gaita vedīs pa egļu audzēm, kur būs jāpilda dažādi uzdevumi, kopā baudot arī siltu laiku pie ugunskura.

2. decembrī uz “Boho stila adventes vainagu meistarklasi” LVM Kalsnavas arboretumā aicina floristikas salons “Ievziedi un ogas”. Meistarklasē patīkamā atmosfērā ar karstā dzēriena tasi un radošā kopā būšanā ikviens darbnīcas dalībnieks izgatavos zaļo vainagu boho tematikā.

Pieteikšanās BOHO meistarklasei 

Vairāk informācijas par pasākumiem un pieteikšanās, zvanot +371 27841099, +371 25736933 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Laiks uzburt svētku brīnumu! Uz tikšanos LVM Kalsnavas arborētumā – īpašo kokaugu un sajūtu dārzā.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

“Ezerniekos” ierīkota rotaļu istaba bērniem

Atsaucoties LVM tūrisma un atpūtas centra “Ezernieki” viesu ierosinājumiem, atpūtas centrā ierīkota rotaļu istaba bērniem, kur mazākie “Ezernieku” viesi turpmāk varēs darbīgi un...

Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums