mammadaba spiningošanas čempionāta 1. posms - cope baltajā tuksneša saulē

27.07.2021 11:07

Attēlā: Dmitrija Kručinska notvertais lielākais asaris (27 cm)

Zaļbrūnās pēkšķētājas Latvijas valsts mežu Kaņiera ezera krastā, pamanot agro rosību laivu bāzē, neizpratnē grozīja galvas, un neapmierinātas gozēdamās devās uz ūdens pusi, kur ātri vien salīda niedrēs un turpināja pārtraukto snaudu, putni jau nezināja, ka atkal savu skrējienu pa mammadaba ezeriem sāk atvērtās mammadaba spiningošanas sacensības.

Šoreiz dalībnieku skaits, salīdzinot ar citiem gadiem, samērā neliels, uz startu stājās sešas komandas, lai cīnītos par vērtīgajām balvām, kuras sarūpējuši Latvijas valsts meži, SIA “Salmo” un Lielais Loms. Par mazo dalībnieku skaitu jau nebūtu īpaši ko brīnīties – Covid–19 ieviesa savas korekcijas, stingrie ierobežojumi tika atcelti tikai neilgu laiku pirms sacensību izsludināšanas, bet, ak vai, vasara jau krietni pusē un gandrīz visi copēt gribētāji jau savu laiku saplānojuši krietni uz priekšu, paliek tikai niecīga cerība, ka nākamgad būs kaut kas savādāks. Laika apstākļi, kārtējo reizi, makšķerēšanas entuziastus nelutināja – kā jau tas pēdējā laikā Latvijā ierasts, diena solījās būt saulaina un karsta, arī vēja māte ar savām vēja slotām, gluži kā putni ezerā, vēl nebija modusies, un izskatījās, ka tas arī tik ātri nenotiks. Bet neko darīt, apstākļi visiem vienādi, un, līdz ar to, arī izredzes uz lomu visiem vienādas. Saprotot, ka līdaku mamzeles šādā dienā piemānīt būs grūti, visi dalībnieki vienprātīgi nolēma, ka “Salmo” balva par lielāko zivi pirmajos trijos posmos tiks lielākajam asara pieveicējam, bet pēdējos trijos posmos to saņems lielākās līdakas izvilcēji.

1. vieta dmitrijs krucinskis un martins kampans dm team gat

Attēlā: komanda "DM Team" Dmitrijs Kručinskis un Mārtiņš Kampāns, izcīnīta 1. vieta

Ievadinstruktāža, numuru un identifikatoru sadale, un jaukais jampadracis var sākties. Nepagāja ne pāris stundas, kad ezers izšāva, kādai 92 centimetrus garai līdakmamzelei ļoti, ļoti gribējās uzkosties, un tā sagrāba Mārtiņa Kampāna (“DM Team”) mānekli, plosījās kā negudra, purināja galvu, lēca virs ūdens, bet nu, kur tu liksies, beigās paklausīgi iegūlās uztveramajā tīkliņā un pēc tam arī mērsilē. Līdakai pievienojās četri asari, un pirmās vietas liktenis bija izšķirts, piedevām Mārtiņa komandas biedrs Dmitrijs Kručinskis izkacināja lielāko asari (27 cm) un ieguva savā īpašumā vērtīgu rotiņu, vobleru un gumiju komplektu no Salmo Lucky John līnijas. Te būtu vietā pieminēt, ka pirms “DM Team” pie līdakas tika “Den Basta Fiskaren”, (Artūrs Dzeguze, un Rihards Lapčenko), kuri bija netālu no veiksminiekiem, lai arī līdaka nebija tik milzīga (58 cm), tas tomēr bija kaut kas, lai cerētu uz augstu vietu.

2. vieta eduards kuzmins un agris caune lb gat

Attēlā: komanda "LB" Eduards Kuzmins un Agris Caune, izcīnīta 2. vieta

Vīri izmēģinājās visādi, lai pievarētu vēl kādu zaļsvārci, bet diemžēl nesekmīgi un nācās ķert asarus, kuri arī nemaz nebija tik viegli pierunājami, viņi noķēra tikai divus, un, diemžēl, tieši trešā asara pietrūka, lai nostātos otrajā vietā, komandai “LB” (Agris Caune, Eduards Kuzmins), kuri bija uzlikuši akcentu uz asariem, izdevās noķert desmit gabalus strīpaiņus un ierindoties augstajā otrajā vietā, atstājot Artūru un Rihardu trešos.

3. vieta arturs dzeguze un rihards lapcenko den basta fiskaren gat

Attēlā: komanda "Den Basta Fiskaren" Artūrs Dzeguze un Rihards Lapčenko, izcīnīta 3. vieta

mammadaba tikai palēnām uzņem apgriezienus, redzēsim ar ko mūs jau pēc nedēļas pārsteigs LVM Lielauces ezers. Tiekamies!

martina kampana 92 cm gara lidaka gat

 Attēlā: Mārtiņa Kampāna notvertais izcilais loms - 92 cm garā līdaka

mammadaba spiningošanas čempionāts 1. posms, 2021 - rezultāti

mammadaba spiningošanas čempionāts 2021 - kopvērtējums

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Lielauces ezerā atcelta licencētā makšķerēšana

  No šī gada 11. aprīļa tiek pārtraukta licencētās makšķerēšanas organizēšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā Lielauces ezerā. Ezers turpmāk būs brīvi...

Noslēgušās makšķerēšanas meistarklases Tērvetes ūdenskrātuvē

Šovasar sadarbībā ar Makšķerēšanas kartes komandu no Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra notika trīs pasākumi makšķerēšanas prasmju apguvei. 28.05.2023....

LVM Tērvetes ūdenskrātuvē notiks makšķerēšanas meistarklases

Šovasar LVM Tērvetes ūdenskrātuvē notiks trīs makšķerēšanas meistarklases bērniem un jauniešiem. To laikā varēs gan apgūt dažādu makšķerēšanas veidu prasmes, gan uzklausīt...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums