Aicina uz košām Lieldienām LVM Jaunmoku pilī un parkā

30.03.2023 09:03

Lieldienas ir klāt! 9. aprīlī no pl. 12.00 - 17.00 Jaunmoku pils parkā notiks vairākas aizraujošas Lieldienu aktivitātes. No olu ripināšanas un dancināšanas, radošās darbnīcas un tematiskajām muzeja izstādēm līdz lielākā olu burbuļa pūšanai parkā, kas kopā ar ģimeni ļaus izbaudīt pavasarīgo svētku noskaņu visas dienas garumā.

Pēc labākajām tradīcijām apmeklētāji varēs izmēģināt roku olu ripināšanā un dancināšanā, kā arī, apgūstot īpašu tehniku, radīt lielāko olu burbuli. Svētkos neiztikt arī bez kārtīgas izšūpošanās pils parka šūpolēs un skaistu foto atmiņu uzņemšanas Mežaparka takas foto stūrī.

Latviešu folklora ir bagāta ar dažādām mīklām un atjautības uzdevumiem. Arī svētku dienā, piedaloties aktivitātē “Mīklu olu koks”, apmeklētājiem būs iespēja sarīkot kārtīgu mīklu minēšanas turnīru un uzvaras gadījumā papildināt savu pavasarīgo grozu ar zaudētāju krāsainajām Lieldienu olām.

Tiem, kuri atpūtai vēlēsies piešķirt izglītojoši - izklaidējošu pieredzi, varēs piedalīties orientēšanās spēlē "Lieldienas apkārt pasaulei". Interesentiem informācijas centrā tiks izsniegtas orientēšanās uzdevumu kartes un piedzīvojums varēs sākties. 

Savukārt no pl.13.00 līdz 14.00 ikvienam būs iespēja apmeklēt radošo darbnīcu "Ai, zaķīti, garausīti”, kur varēs izveidot savu, unikālo Lieldienu simbolu – garausi. Dalība radošajā darbnīcā par maksu.

Pils komanda aicina apmeklētājus ņemt līdzi savus Lieldienu gardumus un krāsainās olas, lai kopīgi radītu īstu svētku noskaņu.

Papildus košiem notikumiem parkā, apmeklētājiem būs atvērts arī pils muzejs. Viesi varēs apskatīt jaunākās izstādes: Guntas Frīdenbergas digitālā māksla “Ziedu maģija”; 2022. gada muzeja krājuma jaunieguvumi ”Uguns mežā” un Kultūras centra “Iļģuciems” Tautas lietišķas mākslas studijas “Ceplis” keramika “Koks. Koki. Mežs”. Ieeja muzejā pēc cenrāža.

Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem lieliska iespēja Lieldienu brīvdienās no 7.-10. aprīlim apmeklēt izlaušanās spēli “Zaļā meža melnie stāsti” un rezervēt viesnīcas brīvdienu komplektus, saņemot 10% atlaidi.

Uz tikšanos pavasara sajūtu piepildītajos svētkos!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

Vairāk nakšņošanas vietu LVM tūrisma un atpūtas centrā “Spāre”

Uzsākot jauno tūrisma sezonu, “Spāres” namiņos un istabās turpmāk varēs nakšņot vairāk viesu.  Palielinot gultasvietu skaitu, tagad ”Spārē” kopā iespējams nakšņot līdz...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums