“Mežs rada un iedvesmo” Muzeju naktī LVM Jaunmoku pilī

08.05.2023 14:05

Muzeju naktī, 13. maijā, no plkst. 19 Jaunmoku pils aicina uz radošām aktivitātēm un norisēm pasākumā “Mežs rada un iedvesmo”. Apmeklētāji varēs izzināt mežu, izjust tradicionālās latviešu mūzikas skaistumu, doties ceļojumā pa pils vēstures līkločiem, radīt skaistas un paliekošas lietas radošajās darbnīcās, kā arī apskatīt mākslinieku veikumu jaunākajās pils izstādēs.


Viens no vakara notikumiem būs ekskursija - “Rodas mežā”. Gida pavadībā, interesenti varēs aplūkot lielizmēra objektu ekspozīciju “Zirgvilkmes meža darbarīki atvērtajā krājumā”, kas atrodas pils saimniecības ēkā. Ekskursija piedāvās unikālu skatījumu uz mežizstrādes tapšanas procesu, kā arī iespēju piedalīties radīšanas aktivitātē. Ekskursija notiks plkst. 19.15 un plkst. 21.00.
Mūzikas cienītājiem Engures Mūzikas un mākslas skolas kokles nodaļas audzēkņi būs sagatavojuši koncertu. Jaunie koklētāji, skolotājas Gitas Andersones vadībā, aizvedīs klausītājus kokles skaņu mežā, radot patiesi valdzinošu pieredzi.
Dejas entuziastiem būs iespēja satikties ar Tukuma E. Birznieka-Upīša pamatskolas deju kolektīva audzēkņiem, skolotāju Tamāru Balodi un rast atbildi uz jautājumu vai pastaiga mežā var dot iedvesmu jaunas dejas iestudēšanai?
Jaunmoku pilij ir īpaša vieta starp Latvijas arhitektūras šedevriem, apvienojot neogotikas un jūgendstila elementus. Apmeklētāji, pils dāmas pavadībā, tiks aicināti doties aizraujošā pastaigā pa pils vēsturiskajiem saloniem un zālēm. Ekskursijas būs pieejamas plkst. 21.00 un plkst. 22.30.
Tiem, kurus interesē meža izveides zinātne, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" darbinieki demonstrēs un skaidros siltumnīcefekta gāzu emisiju mērīšanas instrumentu spektrometru.
Meža daudzveidīgo valstību būs iespēja izzināt arī pildot dažādus uzdevumus pils Meža muzejā.
Radīšanas procesam radošajās darbnīcās* aicinās nodoties ģimenes uzņēmuma Wonder Things īpašniece Dace Kalna un Jaunmoku pils dārzniece Guna Mikute. Vakara gaitā tiks radīts, kas skaists un noderīgs sev, kā arī pils apkārtnei.
Mākslas cienītājiem neliks vilties arī pils pavasara sezonas jaunākās izstādes - Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstāde "Ziedu maģija" un Tautas lietišķās mākslas studijas "Ceplis" keramikas izstāde "Koks. Koki. Mežs".

Jaunmoku pils aicina ikvienu svinēt šo iedvesmas un radošuma nakti!


Muzeju nakts programma ir bez maksas, taču dalība radošajās darbnīcās – par papildu maksu.

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.jaunmokupils.lv vai rakstiet Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Leģendu nakts ietvaros Jaunmoku pilī notiks pasākums "Vēstulēs apslēptie stāsti"

  26. oktobrī no pulksten 17.00 līdz 22.00 Jaunmoku pilī un parkā  tiks rakstītas, lasītas un izzinātas vēstules, kuras cauri laikiem ir atklājušas patiesību par...

Jau 12. oktobrī gadskārtējā “Raganu Slotu balle”!

Naktīm kļūstot garākām un dienām īsākām, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētums 12. oktobrī aicina uz gada noslēpumaināko un maģiskāko vakara sajūtu notikumu dārzā – “Raganu...

Ģimeņu dienā aicina doties pārgājienā pa LVM Jaunmoku pils apkārtnes meža takām

Jaunmoku pils Ģimeņu dienā aicina ikvienu piedalīties aizraujošā rudens pārgājienā, kas notiks 29. septembrī no plkst. 11.00–14.30 pa Jaunmoku pils tuvumā esošā meža takām....

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Jaunmoku pilī izskanēs Imantam Kalniņam un Imantam Ziedonim veltīta koncertprogramma

Latvijas valsts svētku noskaņās 15. novembrī plkst. 19.00 Jaunmoku pils Muižas ēkas Kolonnu zālē būs baudāma koncertprogramma “Imants Kalniņš. Imants Ziedonis. Laika zīmes.”...

LVM Jaunmoku pilī apskatāma pils restauratora, mākslinieka Andra Vītola izstāde “Atgriešanās”

No 5. septembra Jaunmoku pils Torņu zālē apskatāma mākslinieka un mēbeļu dizainera Andra Vītola izstāde “Atgriešanās”. Savulaik Andris Vītols ir bijis Jaunmoku pils restaurācijas...

Pēc vētras no jauna apmeklētājiem durvis ver Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Pirmdien, 16. septembrī, pēc vētras no jauna apmeklētājiem durvis ver Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē. Lai gan vētras postījumu likvidēšanas darbi vēl turpinās,...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums