“Mežs rada un iedvesmo” Muzeju naktī LVM Jaunmoku pilī

08.05.2023 14:05

Muzeju naktī, 13. maijā, no plkst. 19 Jaunmoku pils aicina uz radošām aktivitātēm un norisēm pasākumā “Mežs rada un iedvesmo”. Apmeklētāji varēs izzināt mežu, izjust tradicionālās latviešu mūzikas skaistumu, doties ceļojumā pa pils vēstures līkločiem, radīt skaistas un paliekošas lietas radošajās darbnīcās, kā arī apskatīt mākslinieku veikumu jaunākajās pils izstādēs.


Viens no vakara notikumiem būs ekskursija - “Rodas mežā”. Gida pavadībā, interesenti varēs aplūkot lielizmēra objektu ekspozīciju “Zirgvilkmes meža darbarīki atvērtajā krājumā”, kas atrodas pils saimniecības ēkā. Ekskursija piedāvās unikālu skatījumu uz mežizstrādes tapšanas procesu, kā arī iespēju piedalīties radīšanas aktivitātē. Ekskursija notiks plkst. 19.15 un plkst. 21.00.
Mūzikas cienītājiem Engures Mūzikas un mākslas skolas kokles nodaļas audzēkņi būs sagatavojuši koncertu. Jaunie koklētāji, skolotājas Gitas Andersones vadībā, aizvedīs klausītājus kokles skaņu mežā, radot patiesi valdzinošu pieredzi.
Dejas entuziastiem būs iespēja satikties ar Tukuma E. Birznieka-Upīša pamatskolas deju kolektīva audzēkņiem, skolotāju Tamāru Balodi un rast atbildi uz jautājumu vai pastaiga mežā var dot iedvesmu jaunas dejas iestudēšanai?
Jaunmoku pilij ir īpaša vieta starp Latvijas arhitektūras šedevriem, apvienojot neogotikas un jūgendstila elementus. Apmeklētāji, pils dāmas pavadībā, tiks aicināti doties aizraujošā pastaigā pa pils vēsturiskajiem saloniem un zālēm. Ekskursijas būs pieejamas plkst. 21.00 un plkst. 22.30.
Tiem, kurus interesē meža izveides zinātne, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" darbinieki demonstrēs un skaidros siltumnīcefekta gāzu emisiju mērīšanas instrumentu spektrometru.
Meža daudzveidīgo valstību būs iespēja izzināt arī pildot dažādus uzdevumus pils Meža muzejā.
Radīšanas procesam radošajās darbnīcās* aicinās nodoties ģimenes uzņēmuma Wonder Things īpašniece Dace Kalna un Jaunmoku pils dārzniece Guna Mikute. Vakara gaitā tiks radīts, kas skaists un noderīgs sev, kā arī pils apkārtnei.
Mākslas cienītājiem neliks vilties arī pils pavasara sezonas jaunākās izstādes - Guntas Frīdenbergas digitālās mākslas izstāde "Ziedu maģija" un Tautas lietišķās mākslas studijas "Ceplis" keramikas izstāde "Koks. Koki. Mežs".

Jaunmoku pils aicina ikvienu svinēt šo iedvesmas un radošuma nakti!


Muzeju nakts programma ir bez maksas, taču dalība radošajās darbnīcās – par papildu maksu.

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.jaunmokupils.lv vai rakstiet Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

Svini Lieldienas LVM dabas parkā Tērvetē!

Lieldienās, 31. martā, no plkst. 12:00 – 16:00 aicinām lielus un mazus dabas draugus, aktīvās atpūtas cienītājus, ģimenes ar bērniem un tos, kas iecienījuši latviskus, tradīcijām...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums