Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem "Krāsainais pikniks"

14.07.2023 10:07

23. jūlijā Jaunmoku pilī notiks viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki, kas šogad tiks aizvadīti krāsaina piknika formātā. Diena būs piepildīta ar košām jaunradēm Elitas Patmalnieces vadībā, Daces un Enrico Pecolli brīnumu trikiem, Raita Ašmaņa kvinteta mūzikas skaņām un izstādēm. Svētku noslēgumā pils terasē notiks Mārča Auziņa un Aijas Vītoliņas koncerts.

Svētki iesāksies pulksten 11.00 ar amatniecības un mājražotāju tirdziņu, kur varēs iegādāties un nogaršot dažādus Latvijas labumus. Tirgotāji aicināti pieteikties līdz 17.07.2023., elektroniski nosūtot pieteikuma veidlapu. Iepazīties ar tirdziņa nolikumu var jaunmokupils.lv

Svētkus svinīgi atklās pulksten 13.00, kad pili un tās apkārtni pāršalks Raita Ašmaņa mūzikas kvinteta trompetes skaņas.

Visas dienas garumā apmeklētāji būs aicināti piedalīties mākslinieces Elitas Patmalnieces radošajā studijā. No pulksten 13.00 līdz 15.00 māksliniece iesaistīsies kopīgā zīmēšanā un krāsošanā, piedāvājot apmeklētājiem iespēju saņemt personalizētu portreta skici. Papildus būs apskatāmi Elitas košie mākslas darbi un darinājumi, kurus varēs arī iegādāties.

Dace un Enriko Pecolli apburs ar krāsainiem brīnumiem, demonstrējot rotaļīgus un maģiskus trikus. Svētku apmeklētāji varēs atklāt ķermeņa un krāsu maģijas noslēpumus, kā arī piedalīties kāršu pils sacensībās.

Pulksten 13.45 un 16.00 Jaunmoku pils dārzniece Guna Mikute klātesošos iepazīstinās ar trejkrāsu puķu dobēs veidotajiem augu un ziedu rakstiem, to audzēšanas un kopšanas specifiku. Pasākuma laikā būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus un apgūt pils dārzniecības noslēpumus.

Dobju lokos iemājos Tukuma tēlotājmākslas studijas gleznu un biedrības “ASNI3139” tekstildarbu izstāde. Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku fragmenti un Tukuma literātu dzejas rindas būs lasāmi uz Krāsainiem krekliem pils ābeļdārzā. Tos veidojis Tumes pagasta kultūras nams.

Svētkus piepildīs un košāk iekrāsos parka muzikālie toņi. Pils teritorijā dažādās vietās skanēs trompete, trombons, saksofons, mežrags un tuba, bet pulksten 16.30 Raita Ašmaņa vadītie kvinteta dalībnieki vienkopus satiksies un muzicēs uz pils balkona jumtiņa.

Pulksten 15.00 trejkrāsu dobēs par muzikāliem akcentiem gādās Tukuma kultūras centra sieviešu vokālais ansamblis "Noskaņa" Anitas Mičules vadībā.

Meža maģisko enerģiju parka ozolos palīdzēs sajust dabas pazinēja Liene Bedrīte, kura dalīsies ar stāstiem par koku pozitīvo un negatīvo enerģiju, kā arī to izmantošanu ikdienā un svētkos. Papildus apmeklētāji varēs iesaistīties Meža muzeja organizētajās aktivitātēs, piemēram, "Iepazīsti Latvijas kokus!".

Pulksten 17.00 apmeklētāji būs aicināti doties ekskursijā Pils dāmas pavadībā, bet Dārza svētkus pulksten 18.00 noslēgs akustiskais koncerts, kas būs kā muzikāls ceļojums dažādu valstu, valodu, žanru pasaulē, ietērpts dziedātājas Aijas Vītoliņas brīnišķīgajā balsī un ģitāras virtuoza - Mārča Auziņa aranžijās. No “Karmenas” Spānijā līdz “Elizejas laukiem” Francijā, no “Ķiršu lietus” Latvijā līdz “Maria de BuenosAires” Argentīnā.

Savukārt par viesu garšu kārpiņu lutināšanu rūpēsies Dārza Kūkotava un Vasaras kafejnīca.

Ieeja Dārza svētkos "Krāsainais pikniks" būs bez maksas. Jaunmoku pils muzejā ieejas biļetēm 50 % atlaide. Automašīnu stāvvieta jeb iebraukšana teritorijā -  EUR 2.00.

Vakara koncertā  pieaugušajiem ieeja būs EUR 15.00 |personai, Latvijas Goda ģimenes apliecība īpašniekiem – EUR 10.00| personai, bērniem no 7 gadu vecuma EUR 5.00, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas.

Biļetes nopērkamas www.jaunmokupils.lv un Biļešu Tirdzniecības vietās.

Pasākums notiek ar Tukuma novada domes Kultūras projekta finansiālu atbalstu, sadarbībā ar Jaunmoku pils kompleksa kultūrvēstures mantojuma saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrības Tukuma novada domes Nevalstisko organizāciju iniciatīvu konkursa atbalstu, kā arī Kurzemes Radio informatīvo atbalstu.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

Svini Lieldienas LVM dabas parkā Tērvetē!

Lieldienās, 31. martā, no plkst. 12:00 – 16:00 aicinām lielus un mazus dabas draugus, aktīvās atpūtas cienītājus, ģimenes ar bērniem un tos, kas iecienījuši latviskus, tradīcijām...

Lieldienu radošās darbnīcas bērnu grupām LVM dabas parkā Tērvetē

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina pirmsskolas ķiparu un 1. – 2. klašu skolēnu grupas ieskandināt Lieldienas Rūķīšu mežā, baudot svaigo pavasara gaisu un...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums