Piedzīvojumu piepildīta Zinību diena LVM Jaunmoku pilī

29.08.2023 21:08

Uzliekot savu piedzīvojumu meklētāja cepuri un somā līdzi paņemot zinātkāri, kā arī atklājēja garu, 1. septembrī, no plkst. 11.00 līdz 19.00 LVM Jaunmoku pilī un tās teritorijā aicina iezvanīt jaunā mācību gada sākumu, atraktīvi pavadot laiku ģimenes un draugu lokā.
Izmantojot īpaši veidotu uzdevuma lapu, pastaigas laikā Mežaparka takā ik uz soļa varēs atklāt stāstus par putniem, to čivināšanu, seniem kokiem, kā arī satikt mazos, mistiskos parka iemītniekus.
Pils komandas sagatavotās orientēšanās spēles, ko var spēlēt individuāli vai kopā ar draugiem, būs kā jautri ceļojumi dabā. Vai tā būtu "Sveiks, Kaimiņ", vai "Pēdzinis", katra spēle ar āķīgiem uzdevumiem, mīklām un jautājumiem noteikti aizvedīs pie kāda no Jaunmoku pils noslēpumiem.
Spēlējot Meža šahu, stratēģija satiksies ar izrādi! Spēles laukumā būs iespēja “komandēt” vilku, lāču un citu meža zvēru figūras, lai pēc iespējas ātrāk nonāktu līdz uzvarai. Savukārt krokets būs aizraujoša spēle laba laika pavadīšanai visai ģimenei!
Izzināt Latvijas meža pasauli, izaicināt sevi atpazīt senos darbarīkus, atrast īpašos simbolus un atminēt mīklu varēs Meža muzejā. Turpat blakus būs skatāmas Zaigas Siliņas krustdūrienu izstāde un ceļojošā izstādē “Lobs ar lobu sasatyka”, kurā apskatāmas 40 mazās tautu meitas (lelles) pēc etnogrāfiskajiem materiāliem atdarinātos vēsturiskos tautas tērpos.
Freimaņa zālē būs skatāma novērtētās mākslinieces un Japānas Deco Clay Craft Academy pasniedzējas Madaras Boldiševičas Tomsones izstāde “Ziedi”.
Nepārspējamiem detektīviem iespēja doties atklāt "Zaļā meža melnos stāstus" pils Piena mājas pagraba izlaušanās istabā. Tas būs noslēpumains izaicinājums ar stāstiem, kas ir tumšāki par biezākajiem mežiem un Sumpurņa sagatavotiem 7 āķīgiem uzdevumiem. Ģimenēm, draugu kompānijām - ĪPAŠĀ CENA - 20.00 EUR. Iepriekšēja pieteikšanā pa tel. 26187442, pieejams līdz plkst. 17.00.
Pēc atraktīvajiem piedzīvojumiem spēkus varēs atgūt, mielojoties ar gardām un krāsainām pankūkām Pankūkotavā un baudot rudens garšu pils kafejnīcā.
Pilī katrs stūris slēpj stāstu, katrs čuksts kādu noslēpumu, un katrs mirklis ir atmiņa.
Aktivitātes bezmaksas, visiem pirmklasniekiem ieeja muzejā bezmaksas, pārējiem pēc cenrāža.
Pasākums var tikt fotografēts un iegūtie dati publicēti.
Uz tikšanos jaunajā mācību gadā!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

“Ezerniekos” ierīkota rotaļu istaba bērniem

Atsaucoties LVM tūrisma un atpūtas centra “Ezernieki” viesu ierosinājumiem, atpūtas centrā ierīkota rotaļu istaba bērniem, kur mazākie “Ezernieku” viesi turpmāk varēs darbīgi un...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums