Tēvu dienā LVM Jaunmoku pilī cildinās tēvus un izcels ģimenes talantus

31.08.2023 15:08

 

10. septembrī LVM Jaunmoku pilī notiks īpašs notikums – Tēvu diena, kurā tiks godināti tēvi un stiprināts ģimenes komandas spēks. Talantu un iespēju apzināšana katram individuāli un visiem kopā būs iespējama, piedaloties Ventspils zinātnes centra VIZIUM aktivitātēs, Dr. Haštaga eksperimentos, improvizācijas teātra “Spiediens” izrādēs un citos notikumos. Par atraktīvu dienas gaitu parūpēsies ar īstu tēvu harizmu apveltītais - Māris Grigalis.

Pasākuma koncepts balstīts uz ģimenes talantu izzināšanu un savstarpējo atbalstu kopējā ģimenes spēka un labbūtības stiprināšanā. Visas dienas garumā no 12.00 līdz 17.00 ģimenes tiks aicinātas izvēlēties tieši saviem talantiem un interesēm atbilstošu aktivitāti.

Tehnoloģiju un zinātņu talantu atklāšana ģimenēm notiks kopā ar Latvijā populāro Doktora Haštagu, kura zinātniskie eksperimenti iedvesmos bērnus un viņu vecākus sapņot lielus sapņus un ar pārliecību tiekties tiem pretī!

Savukārt Ventspils digitālā centra VIZIUM zinātnes eksperimenti ļaus piedzīvot zinātnes un tehnoloģiju brīnumus, cukurūdens varavīksnes valdzinājumu, iedziļinieties sausā ledus noslēpumos vai pieņemt digitālos izaicinājumus kopā ar ģimenes locekļiem.

Ritma sajūtu un sadarbības spējas ģimenes varēs attīstīt kopā ar ritma grupu “Pulsa efekts”, veidojot vienotu kompozīciju bungu apļa sesijās, kas būs pieejamas trīs laikos: plkst. 12.30, 14.30 un 15.30. Pieredzējušais bungu apļu sesiju vadītājs Latvijā, Dzintars Vīksna saka: “Mans uzdevums ir atvērt ģimenes, bet ģimeņu uzdevums būs noticēt sev un ļauties.”

Improvizācija teātra “Spiediens” etīžu mērķis būs likt aizdomāties par cilvēkam svarīgām vērtībām – draudzību, attieksmi vienam pret otru un ģimeni kā institūciju. Iesaistot skatītājus, tiks veidotas improvizācijas, kas noteikti attīstīs ikviena radošumu. Ģimeņu sabiedrotie būs aktieri Arturs Breidaks, Līga Kausa un Oskars Kozlovskis. Etīdes notiks šādod laikos:  plkst. 13.00, 14.30 un 16.00. 

tevudienajaunmokupils 3

Jaunmoku pils jūgendstila dārza krāsainajās dobēs Bohēmistu vadībā ģimenes varēs atklāt savu iekšējo mākslinieku gleznošanas plenērā un meistarklasēs. Otu, krāsu un gleznotāju mijiedarbībā uz audekla tiks atspoguļota dabas būtība, emocijas un autora pasaules ekspresijas.

Fotomirkļu cienītājiem būs skatāma fotogrāfes Ievas Krūmiņas foto izstāde “Par tēviem un meitām”. Ievas Krūmiņas radītajās, emocionālajās fotogrāfijās atspoguļotas tēvu un meitu sirsnīgās attiecības, neizmērāmais prieks par kopābūšanu, rūpes vienam par otru, savstarpējā mīlestība un cieņa no piedzimšanas brīža līdz pat pieaugušam vecumam.

Visas dienas garumā būs arī citi pārsteigumi un notikumi, kas īpaši vērsti uz vīrišķajiem talantiem un ģimenes kā komandas saliedēšanu: Tukuma pašvaldības bibliotēkas Ģimenes loto, lielformāta spēles, Jaunmoku pils radošo un Meža muzeja meistardarbnīcu.

Dienas gaitā darbosies arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī rudens garšu baudījumam varēs ļauties Pankūkotavā un pils kafejnīcā. Latvijas goda ģimenes apliecības “Ģimenes 3+ kartes” īpašniekiem 20 % atlaide nakšņošanai viesnīcā.

Pasākuma norises un Jaunmoku pils muzeja apmeklējums būs bez maksas. Sīkāka informācija par pasākuma norisi www.jaunmokupils.lv

Pasākuma laikā var tikt fotografēts/filmēts un iegūtie dati publicēti.

 

Projekta "Ģimenes diena Jaunmoku pilī" mērķis ir veicināt Tēvu dienas svinības Tukuma novadā un atgādināt ģimenisko saikņu nozīmību. Pasākumu organizē Jaunmoku pils kultūrvēsturiskā kompleksa saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrība “Aleja” sadarbībā ar SIA “Jaunmoku pils”. To finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

citi saistītie raksti

Skatīt visu
Bērnudārza izlaiduma svinības Rūķīšu mežā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina – svini bērnudārza izlaidumu kopā ar mums! Bērnudārza izlaidums ir īpašs notikums ikviena mazā absolventa dzīvē - tas vēl...

“Ezerniekos” ierīkota rotaļu istaba bērniem

Atsaucoties LVM tūrisma un atpūtas centra “Ezernieki” viesu ierosinājumiem, atpūtas centrā ierīkota rotaļu istaba bērniem, kur mazākie “Ezernieku” viesi turpmāk varēs darbīgi un...

LVM dabas parkā Tērvetē noslēgušās Lieldienu radošās darbnīcas

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ģimenei ar bērniem draudzīga vieta, kas vienmēr sarūpē papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Pirmsskolas un sākumskolas bērnu...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums