LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka – slēgta uz remontdarbu laiku

06.07.2023 12:07

 

Šī gada tūrisma sezonā uz remontdarbu laiku slēgta AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka, lai atjaunotu pastaigu takas segumu.

“Koka dēļu laipa laika gaitā ir nolietojusies un atsevišķos posmos kļuvusi gājējiem bīstama, tādēļ tiks mainīts takas segums. Līdz laipas atjaunošanas brīdim lūdzam pa to nepārvietoties un izvēlēties citu ceļu līdz jūrai,” skaidro LVM Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Zitāns.

Apjomīgos takas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz nākošā gada pavasarim: atsevišķi koka laipas posmi tiks nomainīti ar minerālmateriāla segumu, citur – saglabāts dēļu klājums, uzbūvējot to no jauna.

LVM ik gadu uztur un regulāri uzrauga vairāk nekā 300 bezmaksas atpūtas vietas visā Latvijā, vajadzības gadījumā veicot nepieciešamos remontdarbus to atjaunošanai. 

Ragakāpas dabas parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota, lai saglabātu ar vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē. Ragakāpa, kuras augstums ir 17 metru, ir valsts aizsardzībā kopš 1962. gada.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Ančupānu skatu tornis Ziemeļlatgalē – uz laiku slēgts

No 14. jūlija drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem nebūs pieejams Ančupānu skatu tornis. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atvainojas par sagādātajām neērtībām! Ančupānu skatu...

Atjaunos Dunikas purva laipu taku

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) šī gada tūrisma sezonā atjaunos Dunikas purva laipu taku LVM Dienvidkurzemes reģionā, tādēļ no 12. jūlija taka uz remontdarbu laiku...

Atklāta pastaigu taka un skatu platforma Pelēču ezera purvā

AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību izveidojusi jaunu tūrisma vietu – dabas izziņas pastaigu taku dabas liegumā “Pelēču ezera purvs”. Lieguma...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums