Atjaunos Dunikas purva laipu taku

12.07.2023 15:07

dunikas purva taka

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) šī gada tūrisma sezonā atjaunos Dunikas purva laipu taku LVM Dienvidkurzemes reģionā, tādēļ no 12. jūlija taka uz remontdarbu laiku apmeklētājiem būs slēgta.

Laika gaitā laipas stāvoklis atsevišķos posmos ir strauji pasliktinājies, tāpēc no kopumā 5,2 km garās dēļu laipas takas remontdarbi tiks veikti 1 km garā posmā. Darbu gaitā tiks ne vien atjaunota laipa, bet takas sākumā arī nomainīts informācijas stends un divi galdi un četri soli turpat esošajā atpūtas vietā.

“No koka gatavotie laipas dēļi purva vidē nolietojas ātrāk, sevišķi, ja laipa ir izbūvēta pārmitrā vietā, jo tai ir nepārtraukta saskare ar ūdeni. Arī remontdarbu veikšana purva vidē ir sarežģīta, jo nav iespējams izmantot transportu materiālu ievešanai, visi materiāli lielā attālumā jāienes vai jāievelk ar speciāli izveidotiem ratiem pa esošo laipu. Takas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz šī gada ziemai. Darbu uzsākšanu un izpildes termiņus ietekmē tas, taka atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kur ir noteikti darbu veikšanas ierobežojumi laikā no šī gada 1. janvāra līdz 31. augustam,” skaidro LVM infrastruktūras objektu uzturēšanas vadītājs Kaspars Kristiņš.

Dunikas purva pastaigu taka stiepjas pāri Tīrpurvam, sniedzoties līdz gandrīz pusotru gadsimtu vecajai Luknas skābaržu audzei. Pēc remontdarbu veikšanas purva takas apmeklētāji atkal būs aicināti izbaudīt neikdienišķo un pirmatnējo ainavu – purvu ar akačiem, ezeriņiem un saliņām – un tam blakus esošo vienīgo skābaržu tīraudzi Latvijā.

Kamēr tiek atjaunota Dunikas purva taka, atpūtai dabā izvēlies kādu no vairāk nekā 300 LVM ik gadu uzturētajām un regulāri uzraudzītajām bezmaksas atpūtas vietām, kuras ērti atradīsi mamamdaba kartē.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Ančupānu skatu tornis Ziemeļlatgalē – uz laiku slēgts

No 14. jūlija drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem nebūs pieejams Ančupānu skatu tornis. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atvainojas par sagādātajām neērtībām! Ančupānu skatu...

LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka – slēgta uz remontdarbu laiku

  Šī gada tūrisma sezonā uz remontdarbu laiku slēgta AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka, lai atjaunotu pastaigu takas segumu. “Koka...

Atklāta pastaigu taka un skatu platforma Pelēču ezera purvā

AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību izveidojusi jaunu tūrisma vietu – dabas izziņas pastaigu taku dabas liegumā “Pelēču ezera purvs”. Lieguma...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums