Viss par āboliem izstādē "Latvijas āboli klimata griežos"

05.02.2020 10:02

Vecceplos Pervinka zars

Latvijas valsts mežu vēstniecība sadarbībā ar Dārzkopības institūtu aicina apmeklēt izstādi “Latvijas āboli klimata griežos”, kuras ietvaros no 12. līdz 14. februārim ikviens interesents varēs iepazīt Latvijā un citviet audzētās un selekcionētās ziemas ābolu šķirnes, kā arī zinātnieku lekcijās gūt atbildes uz jautājumiem par ābeļu un bumbieru audzēšanu.

Izstādes atklāšana notiks 12. februārī plkst.13.00, un triju dienu laikā interesenti varēs ne vien aplūkot 10 dažādas ziemas bumbieru šķirnes, bet arī tās degustēt un saņemt ekspertu konsultācijas par ābolu un bumbieru audzēšanas knifiem šajos mainīgajos klimatiskajos apstākļos. Savukārt 13. un 14. februārī būs iespēja iegādāties ābolus un citus Dārzkopības institūta sarūpētos veselīgos kārumus – sukādes, sulas, sīrupus un tējas.

Dārzkopības institūta vadošo pētnieku lekcijas:

  • 12. februārī plkst. 15.00 Ineses Drudzes lekcija par bumbieru šķirnēm un audzēšanu ,
  • 13. februārī plkst. 15.00 Lailas Ikases lekcija par Latvijas klimatam piemērotākajām ābolu šķirnēm,
  • 14. februārī plkst. 15.00 Edgara Rubauska lekcija par ābeļu un bumbieru audzēšanu.

aboli

Izstādes apmeklējums, kā arī pie Latvijas valsts mežu vēstniecības ērtā autostāvvieta interesentiem pieejama bez maksas. Latvijas valsts mežu vēstniecība atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Par aktuāliem piedāvājumiem un jaunumiem iespējams lasīt vēstniecības Facebook lapā.

 

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Dārza svētki Kalsnavas arborētumā

4. maijā LVM Kalsnavas arborētumā dārzu piepildīs pumpuru, ziedu un sajūtu krāsas, aicinot svinēt valsts neatkarības atjaunošanas dienu “Dārza svētkos”. Laikā no 12.00 līdz...

Lielauces ezerā atcelta licencētā makšķerēšana

  No šī gada 11. aprīļa tiek pārtraukta licencētās makšķerēšanas organizēšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā Lielauces ezerā. Ezers turpmāk būs brīvi...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums