Atbildīga pastaiga dabā – vēlama, piesardzība – obligāta!

20.03.2020 09:03

paliecmajas42

Ievērojot valstī noteiktos ārkārtējās situācijas ierobežojumus attiecībā uz cilvēku pārvietošanos un pulcēšanos, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina doties nesteidzīgā pastaigā mežā, izvēloties vēl neiepazītus tūrisma galamērķus, kur atklāt pavasara tuvošanos. Iecienītākajos LVM tūrisma objektos, skatu torņos, bunkuros, pastaigu takās mežos un purvos, skatu platformās un atpūtas vietās jāievēro valstī noteiktie piesardzības pasākumi.

plakats copy

Lai izvairītos no lielu cilvēku skaita iecienītākajās atpūtas vietās, aicinām atklāt vēl nevienam nezināmas takas un apmeklēt nomaļākus tūrisma objektus LVM apsaimniekotajā teritorijā. Vairāk nekā 350 labiekārtotas atpūtas vietas atrodamas LVM GEO lietotnē, kas neļaus arī apmaldīties. Turklāt šādu nomaļāku maršrutu izvēle var kļūt par jaunu ģimenes tradīciju brīvdienās, meklējot pavasara vēstnešus un skaistās meža ainavas. Aicinām ar dabā atrastajiem retumiem dalīties savos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #paliecmājās.

sasrkana

Lai baudītu dabas skaistumu mājās, piedāvājam #paliecmājās aktivitāti: vērot purvā notiekošo “dabas seriālu” ar tiešsaistes kameru starpniecību un sekot līdzi notikumiem divās mazo ērgļu ligzdās un vienā klinšu ērgļu ligzdā, kur Spilve un Virsis ir bieži redzami un novērojami.

Skatīties tiešraidi

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Dārza svētki Kalsnavas arborētumā

4. maijā LVM Kalsnavas arborētumā dārzu piepildīs pumpuru, ziedu un sajūtu krāsas, aicinot svinēt valsts neatkarības atjaunošanas dienu “Dārza svētkos”. Laikā no 12.00 līdz...

Lielauces ezerā atcelta licencētā makšķerēšana

  No šī gada 11. aprīļa tiek pārtraukta licencētās makšķerēšanas organizēšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā Lielauces ezerā. Ezers turpmāk būs brīvi...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums