Koši aizvadīta LVM Kalsnavas arborētums dienas nometne “Kolekcionārs”

01.09.2022 16:09

Nometne, tās ir durvis uz jaunām zināšanām, piedzīvojumiem, mirkļiem un sajūtām! Vasaras izskaņā – no 22. līdz 26.augustam – LVM Kalsnavas arborētumā norisinājusies bērnu dienas nometne “Kolekcionārs”. Nedēļas garumā gūstot jaunus iespaidus un kolekcionējot dažādas prasmes, LVM Kalsnavas arborētuma zaļo dārzu piepildīja 7 līdz 10 gadus vecu bērnučalas, smiekli un aizrautīgu emociju prieks.

Katra nometnes diena tika veltīta dažādu prasmju apguvei. Dienas nometnē “Kolekcionārs” izzinājām, iepazinām un kolekcionējām. Atklājot nometni iepazinām tās dalībniekus, darbojāmies grupās, komandās, ļāvāmies improvizācijas teātra spēlei, kā arī sportiskajam azartam un kopā būšanas priekam.

AS “Latvijas valsts meži” kopā ar skolēniem ik gadu dodas aizrautīgos meža ekspedīcijas piedzīvojumos, izglīto lielus un mazus. Līdzīgi arī nometnes otrajā dienā iepazinām meža nozari un plašo stāstu par rūpēm ap to. Kalsnavas arborētumā un apkārtnē var piedzīvot meža sākumu un turpinājumu. Nometnes dalībnieki sēja, stādīja un iepazina mežkopja profesiju. Meža nozare aizrauj! To varēja just, redzot, ar kādu enerģiju nometnes dalībnieki devās stādīt mežu.

Savukārt kopā ar organizāciju “Domas dabā” dalībnieki devās pārgājienā, iepazīstot Kalsnavas puses mežu dažādo reljefu un mainīgos apstākļus. Mežs, tā ir lielākā sporta zāle un piedzīvojumu parks. Par to varēja pārliecināties, spēlējot “paparžu paslēpes”, šūpojoties dabas radītās šūpolēs, ejot pa līdzsvara koku, būvējot savu meža namiņus un dabā cepot garšīgās vafeles.

Satikt tīrās vides vēstnesi Cūkmenu daudziem dalībniekiem bija gaidītākais nometnes mirklis. Kopā ar Cūkmenu šķirojām, prātojām, dejojām un priecājāmies par gaidīto satikšanos, tiekot pie autogrāfiem un nelielām veicināšanas dāvanām. Skaņu meditācija ļāva iepazīt skanošos traukus un to dažādo skanējumu, turpretī radošajā vēja zvanu darbnīcā ikviens varēja izgatavot savu skanošo dārza vai istabas elementu.

Nometnes noslēgumā tikāmies ar Madonas mākslas skolu, gatavojot dabas atspiedumus un katrs savu nometnes piemiņas lietu. Uz kopīgu pēcpusdienu aicinājām vecākus, ļaujot arī viņiem iejusties dažādajās nometnē piedzīvotajās aktivitātēs.

Vai šis varētu būt mūsu košākais vasaras mirklis? Noteikti jā! Bez koši ziedošajām kokaugu dažādībām LVM Kalsnavas arborētumā mīt lieli, aizrautīgi, spilgti un atmiņā paliekoši piedzīvojumi, kurus kopā izdevās notvert nometnē “Kolekcionārs”.

Rudens skolēnu brīvdienās mūs sagaida nākamā tikšanās. Kāda? Mirkli pacietības un par to vēstīsim!  

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Dārza svētki Kalsnavas arborētumā

4. maijā LVM Kalsnavas arborētumā dārzu piepildīs pumpuru, ziedu un sajūtu krāsas, aicinot svinēt valsts neatkarības atjaunošanas dienu “Dārza svētkos”. Laikā no 12.00 līdz...

Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums