Latvijas valsts mežu vēstniecībā notiks lekcija par flokšiem

11.09.2023 13:09

Rudens ir piemērots laiks, lai dotos uz stādu tirdzniecības laukumiem un izvēlētos stādus savu dārzu papildināšanai ar jauniem augiem, lapu kokiem, krūmiem un skujeņiem, kā arī ar augļu kokiem un ziemcietēm. Lai gūtu plašāku informāciju par krāšņajiem  flokšiem, Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, 14.septembrī no plkst. 16.00 līdz 18.00 notiks dārzkopes, selekcionāres un vairāku grāmatu autores Gunas Rukšānes lekcija “Dārza košuma un smaržas apvienojums - floksis”.

Klātienes lekcijā pieredzes bagātā dārzkope dalīsies zināšanās par flokšu kopšanu, slimībām un kaitēkļiem, daudzveidīgo šķirņu klāstu un to, kā rodas jaunas šķirnes. Tāpat lekcijā būs iespēja uzzināt, kā panākt, lai dārzā flokši ziedētu ilgāk kā ierasts. Lekcijas otrajā daļā būs iespēja iemēģināt roku spraudeņu gatavošanā un slimību atpazīšanā.

Viena no Gunas Rukšānes grāmatām veltīta reibinošo smaržu īpašniekam floksim, kurā aprakstītas visas grāmatas autores zināšanas. Ekspertes personīgajā kolekcijā ir ap 200 flokšu šķirņu!

Dalība pasākumā ir bez dalības maksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Dalībnieku vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām reģistrēties laikus un savlaicīgi informēt, ja pasākumā tomēr nepiedalīsieties, sūtot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

“LVM Sēklas un stādi” kokaudzētavās aug kvalitatīvi un Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemēroti dekoratīvo koku un krūmu stādi. Gan augu krāsu, gan augstuma izvēle ir tik plaša, ka ikviens interesents var atrast savam dārzam piemērotākos stādus. Daļu no kokaudzētavās audzētajiem dekoratīvajiem stādiem varēs apskatīt un izvēlēties Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā.

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Idejas skolēnu brīvlaikam LVM tūrisma un atpūtas centra “Spāre” apkārtnē

LVM tūrisma un atpūtas centrs “Spāre”, kas atrodas pie Gulbju ezera, ir ne tikai viens no skaistākajiem galamērķiem dabas skaistuma un klusuma baudīšanai. “Spāre” ir arī lielisks...

Kristaps Putniņš: 5 ieteikumi neaizmirstamam piedzīvojumam dabā

Došanās dabā ir skaista pati par sevi, bet ir dažādi veidi, kā to padarīt par īpašu, pat maģisku piedzīvojumu. Savās atklāsmēs un pieredzē dalās dabas entuziasts un digitālā...

Ērtāka došanās dabā: LVM GEO Mobile tiešsaistes seminārs

Atpūšoties dabā, liels palīgs ir LVM GEO Mobile lietotne – tā ļauj ērtāk plānot pārgājienus, velo maršrutus un atrast tuvākās atpūtas vietas. Lai uzzinātu vairāk par lietotnes...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums