Ezernieki – lieliska prakses vieta topošajiem viesnīcu speciālistiem

29.03.2019 11:03

prkatikante

“Man bija iespēja praktiski iepazīt to, par ko mācos un secināt, ka realitātē šis darbs nav tik viegls. Praksē pavadītais laiks pārliecināja,  ka ar izvēlēto specialitāti vēlos saistīt savu nākotni,” tā par aizvadīto praksi pusgada garumā saka viena no LVM atpūtas un tūrisma centra “Ezernieki” praktikantēm Alise.

Jau ierasts, ka teju katru pavasari tūrisma centrā “Ezernieki” ir tāds kā izlaidums, jo savu sešus mēnešus ilgo praksi noslēdz kāds no topošajiem viesmīlības jomas speciālistiem. Aizvadīto gadu laikā esam devuši prakses vietu daudziem jauniešiem no tām mācību iestādēm, kas gatavo nākamos viesnīcu un tūrisma darbiniekus. Īpaši jāuzsver veiksmīgā sadarbība ar Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienību.

Sadarbību ar LVM atpūtas un tūrisma centra “Ezernieki” novērtē arī skolas direktore Silvija Smeltere: “Ļoti priecājos par šo sadarbību, kas ir izvērtusies jau daudzu gadu garumā. Pastāvīgi partneri ir svarīgi, studentiem tas nodrošina iespēju gūt praktiskas zināšanas. Ir patīkami, vērtējot prakšu atskaites, lasīt labas atsauksmes par mūsu audzēkņiem, kuri vēlas strādāt un ir ieinteresēti apgūt visu jauno”.

Savukārt mūs priecē tas, ja meitenes, pabeidzot praksi, ir guvušas noderīgu pieredzi nākotnei un brauc ciemos. Pirms dažiem gadiem savu pirmo prakses pieredzi “Ezeniekos” guva Paula, kura turpina mācīties tālāk un joprojām ar mums draudzējas. “Man, kā praktikantei, tika dota iespēja darboties gan viesu uzņemšanā, apkalpošanā, kā arī numuriņu uzkopšanā, apgūstot komunikācijas prasmes ar viesiem, galda kultūru. Iegūtās zināšanas man lieti noderēja eksāmena praktiskajā daļā. Joprojām esmu pateicīga par pieredzes bagātiem mēnešiem, ko pavadījām kopā. “Ezernieku” kolektīvā jutos kā savējā,” atceras Paula.

prakse

Neapšaubāmi, šo jauniešu ienākšana kolektīvā mums ir vērtīgs atbalsts ikdienas darbos. Prieks vērot, kā no sākotnēji bikla un nedroša kolēģa (jo tieši tā uztveram topošo speciālistu) veidojas atraisīts, atbildīgs un pārliecināts komandas biedrs. Un pavasarī, kā jau izlaidumā, parasti ir žēl šķirties. Paldies visām meitenēm (un arī vienam puisim!) par mūsu labo kopābūšanu.

Gaidām ciemos!      

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
“Ezernieki” pagarina Zaļo sertifikātu

Videi draudzīgs dzīvesveids un iespēja atpūsties tuvāk dabai, mūsdienās tiek vērtēta arvien augstāk. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki”, ko par...

LVM atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki” – pozitīvs piemērs videi draudzīgai saimniekošanai

Balstoties uz atbildīgu un videi draudzīgu saimniekošanu un tūrisma piedāvājumu, LVM atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki” guvis atzinību no Zaļā sertifikāta apsekošanas...

Ezernieki iedvesmo dabas un putnu vērošanai

Ārends un Manda ir holandieši, kuru hobijs teju mūža garumā ir dabas un putnu vērošana, apceļojot visu Eiropu. Šovasar nu jau ir ceturtā reize, kad abi dabas entuziasti...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums