Galda spēles un citas aktivitātes Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī

03.02.2020 13:02

Pilnvērtīgai un kopīgai laika pavadīšanai ģimenes un draugu lokā 9. februārī no plkst. 10:00 - 16:00 Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī aicina ļauties galda spēļu priekam pils salonos, putnu barotavas gatavošanai Meža muzejā, unikālās rakstu zīmes veidošanai Zīmes centrā un liesmu atspulgu valdzinājumam vides objektā “Gaismas zīmes”.

Spēles visos laikos ir pulcējušas pie viena galda ģimenes, draugus, entuziastus un cilvēkus, kas vēlas kopīgi pavadīt laiku. Ģimeņu dienā pils salonos varēs veikt dažādas kombinācijas, stratēģiskus gājienus un īstenot taktikas senajās un mūsdienu galda spēlēs. Šahs, dambrete, nardi, muciņas, riču raču būs tikai dažas no tām.

Lai arī šogad ziemas laikapstākļi ir ļoti labvēlīgi un putni viegli var atrast sev barību dabā, Meža muzejā piedāvās gatavot kārumu jeb barotavu no dabas materiāliem ar dažādām sēkliņām un citiem gardumiem. Turpat Meža muzejā būs sarūpētas arī citas aktivitātes atraktīvai un izglītojošai nodarbei visai ģimenei.

Vai zinājāt, ka arī pāri un ģimenes var gatavot savas kopīgās rakstu zīmes? Zīmes Centrā zinošā zīmju pazinēja Liene Bedrīte palīdzēs, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un senās zīmes, izveidot katram pašam savu vai kopīgu rakstu zīmi. L. Bedrīte arī izskaidros tajā attēloto. Dažubrīd skaidrojums ar savu patiesīgumu pārsteigs pašus zīmes veidotājus.

Liesmu spēles un latvju raksti apvienosies vides objektā “Gaisma zīmes”. Tajā seno zīmju atspulgos īpaši veidotajos cilindros rotaļāsies uguns liesmiņas. Vides objekts tapis šā gada janvārī ar Tukuma novada Pašvaldības Kultūras projektu konkursa līdzfinansējumu un tas ir skatāms atsevišķu pasākumu laikā.

Dalība Ģimeņu dienā skolēniem būs bezmaksas, pārējiem muzeja ieejas biļete: pieaugušajiem 4.00 EUR, studentiem, pensionāriem – 2.50 EUR. Individuālās zīmes izgatavošana būs par atsevišķu samaksu 5.00 EUR personai.

Sīkāka informācija pa t. +371 26187442, e.: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un www.jaunmokupils.lv.

Ģimeņu diena Jaunmoku pilī – aizraujošai un nesteidzīgai svētdienai kopā ar ģimeni un draugiem!

 

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Lieldienu ieskandināšana Jaunmoku pilī

  Ieskandinot Lieldienas, suņu meitene Lote no Izmeklētāju ciema un Jaunmoku pils ielūdz mazos apmeklētājus uz radošu pēcpusdienu 9. aprīlī plkst. 17:00 Jaunmoku pils...

Jaunmoku pilī atklāta Latvijas valsts mežu stipendijas mākslā laureātu darbu izstāde

  No 31. janvāra līdz 30. martam Jaunmoku pilī ir apskatāma Latvijas valsts mežu (LVM) stipendijas mākslā laureātu darbu izstāde. Tajā ir aplūkojami pēdējo piecu gadu LVM...

8. martā Jaunmoku pilī aicina uz Ģimeņu dienu

Sieviešu dienā, 8. martā, Jaunmoku pilī notiks tradicionālā Ģimeņu diena, kurā šoreiz uzmanību vērsīs sievišķā dzimuma nozīmei sabiedrībā un dabā. Tās ietvaros ģimenes varēs...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums