Jaunmoku pilī skatāma fotogrāfes Ēvas Krēslas izstāde “Ar un par putniem”

08.04.2024 13:04

Jaunmoku pils Torņu zālē skatāma ornitoloģes un putnu fotogrāfes Ēvas Krēslas radītā foto izstāde "Ar un par putniem". Personālizstādes darbi ir emocionāli piesātināti, ar neierastu fotogrāfa skatu tverti putnu dzīves foto mirkļi, kuri ļauj izjust īpašu gandarījumu par spēju ne tikai redzēt, bet arī ieraudzīt.

Foto izstādē apskatāmi dažādi Latvijas putni, kā, piemēram, mājas strazds, meža pīle, lielais baltais gārnis, parastais šņibītis, lielā gaura, ziemeļu gulbis un citi. Katrai izstādes fotogrāfijai ir īpaši piemeklēts Imanta Ziedoņa citāts un pievienots QR kods, caur kuru var uzzināt sīkāku informāciju par katru attēlā redzamo putnu.

Ēvas Krēslas interese par fotografēšanas pamatiem un ornitoloģiju aizsākusies 2016. gadā. Ar fotostudijas "Aspazija" tā laika vadītāja Andra Sīmaņa svētību, Ēva tika uzņemta foto studijā. Fotografēšanas pieredze gūta plenēros,  vairāk nekā 10 kopīgās  fotostudijas "Aspazija" biedru izstādēs gan Latvijā, gan aiz tās robežām – Baltkrievijā,  Vitebskas pilsētas muzejā un  Mihaila Savicka mākslas galerijā Minskā, gan piedaloties  I un II Starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles Marīna’2017 un Marīna’2019 ietvaros  Jūrmalas fotostudijas "Aspazija"  rīkotajās. Ēva Krēsla ir jūrmalniece vairākās paaudzēs, kura nu jau 38 gadus strādā par pedagogu pirmsskolā "Taurenītis". 

2016. gadā fotogrāfes autordarbs "Kā atvērta grāmata…" ieguva 1. vietu  Jūrmalas domes Labklājības pārvaldes rīkotajā fotokonkursā "Mana Jūrmala" un tika publicēts 2017. gada kalendārā "Mana Jūrmala", kā arī 2018. gadā tika iegūta 1. vieta  Latvijas Ornitoloģijas biedrības fotokonkursā "100 putnu sugas Latvijas simtgadei". 

Izstādes kurators – fotomākslinieks Valters Poļakovs. Tā apskatāma pils muzeja apmeklējuma ietvaros katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00. Ieejas maksa pēc muzeja cenrāža.

Uz tikšanos Jaunmoku pilī!   

citi raksti no šīs kategorijas

Skatīt visu
Jaunmoku pilī latviskās noskaņās skanēs Mārča Auziņa solo programma

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā pulksten 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.  Svētku noskaņai...

Mazo dārznieku skola aicina uz otro nodarbību - Putniem pa pēdām

Mazie dārznieki, vai esat gatavi otrajai izzinošajai nodarbībai darbā? Aprīli izsenis aizvada putnu zīmē, jo tad esam sagaidījuši atpakaļ gājputnus, varam doties dabā saklausīt...

profils

izvēlne

Vizuālie iestatījumi
izvēlne
profils

Krāsu uztvere

Teksta lielums